Tres amics atrapats per les inundacions en un ascensor aquest dissabte a la nit a Nebraska, EUA. Tony Luu, un dels presents, va gravar tot el que va passar. Finalment, van aconseguir ser rescatats per uns amics que eren a l'edifici.

Tres amics atrapats a l'ascensor

Aquest cap de setmana a Nebraska hi ha hagut fortes pluges que han provocat greus destrosses a la zona, sobretot a la localitat d'Ohama. Les inundacions van posar en perill la vida de tres amics. Els joves volien anar a comprovar l'estat del seu apartament després d'una pluja de calamarsa, segons ha explicat el mitjà de comunicació dels Estats Units, 6ABC.com.

Després de pujar a l'ascensor, van arribar al vestíbul i allà va començar a entrar l'aigua. No van poder obrir les portes perquè l'ascensor va quedar bloquejat. L'aigua els va tancar dins i no va deixar que les portes s'obrissin.

 

Luu va trucar a un amic perquè els rescatés

Els tres amics estaven espantats i no sabien què fer. Tony Luu va penjar el vídeo dels fets a les seves xarxes socials i es pot observar que hi ha tres persones tancades en un ascensor amb l'aigua fins al coll. Una d'elles va trucar a emergències perquè els ajudessin a sortir. Després de l'enregistrament, Luu va trucar al seu company d'habitació que treballava en el manteniment de l'edifici. "Podem morir si no ens ajudes", li va dir Luu al seu amic.

Els dispositius d'emergència van trigar massa a arribar, però la intervenció de l'amic de Luu els va salvar la vida. El company d'habitació, el seu germà i una tercera persona van aconseguir obrir les portes de l'ascensor al vestíbul. En aquell moment, l'aigua va sortir cap a fora i Luu va nedar per arribar al vestíbul. Cap dels tres no va patir danys.

125 morts a Alemanya per les inundacions

El mes passat també van tenir lloc unes fortes inundacions a Alemanya. Les inundacions per les fortes pluges a l'oest d'Alemanya i el sud de Bèlgica el mes passat van matar més de 125 persones. A més de deixar milers de persones desaparegudes. Moltes comunitats van quedar en ruïnes i diverses preses van rebentar.

El Ministeri de l'Interior va informar que un total de 15.000 persones van estar ajudant en tasques de rescat. Les inundacions van causar grans destrosses a les vies i als ponts. També va afectar la xarxa de telefonia mòbil, de manera que la població quedo incomunicada. La Bundeswehr -l'exèrcit alemany- va enviar aproximadament 900 efectius a les àrees de desastre per donar suport a la població.

Hi havia llocs que estaven completament sota l'aigua

L'estat federat de Renània-Palatinat va destinar 50 milions d'euros per ajudar a millorar la situació. Angela Merkel, la cancellera alemanya, va presentar el seu condol a les víctimes i als seus familiars. Va explicar que estava "impactada pels informes que hi ha llocs que estan completament sota l'aigua". La xifra de morts va ser més alta que qualsevol altra catàstrofe natural a Alemanya.