Una parella de 20 anys, noi i noia, han estat detinguts pels Mossos d'Esquadra després de diversos robatoris violents a les comarques de Girona. Actuaven junts i feien servir armes blanques i de foc.

Una parella fatal de 20 anys

El primer dels fets que se'ls imputen van tenir lloc el passat dia 19 de març a Vilablareix (Gironès), quan una dona que anava a ingressar diners en un caixer va ser abordada per un encaputxat, que li va robar els diners i la va obligar a fer un reintegrament.

El lladre va fugir acompanyat per una persona que vigilava fora de la sucursal.

Uns dies després, el 26 de març, a la mateixa localitat, cap a les deu de la nit, un home que acabava de comprar unes pizzes va veure com un vehicle que circulava en direcció contrària, amb els llums apagats, se li va creuar al davant.

Del seient del copilot va baixar una noia, amb una pistola, i li va demanar els diners que portava. A continuació, li va agafar les pizzes i van fugir amb el cotxe a gran velocitat.

Robatoris amb violència, pizzes i gasolineres

El dia 14 d'abril, a tres quarts de nou de la nit, els Mossos van rebre l'avís d'un atracament en una gasolinera de Garrigàs (Alt Empordà), que havien dut a terme un home i una dona amb passamuntanyes, amenaçant els treballadors amb una arma de foc i una navalla.

navalla pixabay

La jove parella atracava amb navalla i pistola diversos establiments i persones particulars / Pixabay

Els lladres van fugir després de sostreure la recaptació de la caixa registradora i el telèfon mòbil d'un dels dependents.

Tres dies més tard, cap a la mateixa hora, la policia catalana va rebre un altre avís d'atracament a la gasolinera de Cellera de Ter (Selva), amb idèntiques característiques que el robatori ocorregut a Garrigàs.

Els delinqüents van agredir el treballador quan es va negar a lliurar-los la recaptació, fugint de manera precipitada, deixant-se en el lloc la pistola i una motxilla amb una navalla al seu interior.

Enxampats amb les matrícules tapades a Girona

A mitja tarda del dia 21 d'abril, una patrulla es va creuar amb un vehicle vermell amb les matrícules tapades circulant per la zona d'Osor (Selva).

Els agents van girar cua i van aconseguir aturar el cotxe, que van registrar i on van trobar un passamuntanyes, una destral, un cúter, un tornavís, una serra, cinta americana i una peça de roba "molt característica" que portaven els presumptes autors en un dels atracaments.

lladre encaputxat - watari unsplash

Van ser enxampats a Osor quan circulaven amb les matrícules tapades i un munt d'armes i estris sospitosos al cotxe / Unsplash

Els dos ocupants del vehicle van quedar detinguts per la seva presumpta relació amb el robatori amb violència i intimidació del dia 17 d'abril, confirmant-se després la relació dels detinguts amb els quatre robatoris violents.

La jove parella, tots dos de 20 anys, queden acusats de quatre delictes de robatori amb violència i intimidació a les comarques de Girona, segons un comunicat fet públic aquest diumenge.

El noi i noia, que ja han ingressat a la presó i tenien antecedents, són veïns de Sant Gregori (Gironès) i de Cardona (Bages), de nacionalitat cubana i espanyola.