El poble d'Alginet, a València, va patir aquest cap de setmana un doble esglai: un rodatge d'una sèrie que simulava un atracament va disparar les alarmes. I l'actuació policial de després, encara més.

Esglai a l'Ajuntament d'Alginet

Aquest diumenge al migdia, un rodatge amb tres actors encaputxats que atracaven un banc va desencadenar el pànic a la localitat valenciana d'Alginet.

La sèrie 'Powerboys', dirigida per Aitor Espert i amb data d'estrena a les plataformes de streaming el 2022, necessitava un lloc on gravar una de les escenes, que simula un atracament amb metralletes a un banc.

L'escenari triat va ser l'Ajuntament d'Alginet, que un regidor va obrir al matí perquè entrés l'equip de rodatge.

Pel que sembla, i segons informa el mitjà Las Provincias, algú o tothom se'n va oblidar d'un petit detall: avisar la Policia Local i la Guàrdia Civil de la gravació de la sèrie violenta.

I va ser llavors quan va començar el xou. Diversos veïns, en veure tres encaputxats amb metralletes -falses- van trucar els telèfons d'emergències molt espantats, ja que tampoc sabien que es tractava de ficció.

Veïns truquen a la Guàrdia Civil per un atracament

Fins a cinc patrulles de la Guàrdia Civil es van presentar a l'Ajuntament, i segons testimonis declaraven al citat mitjà, els agents, en arribar, van desenfundar les pistoles i es van parapetar darrere els vehicles policials.

El vídeo difós per qui sembla ser el germà d'un dels actors, mostra com els policies, confosos, ronden l'edifici per abordar l'atracament. El noi afirma en el vídeo que un dels agents va fins i tot encanonar un dels encaputxats.

 

L'actor portava una rèplica d'un subfusell automàtic a les mans, però el guàrdia civil no sabia en aquell moment que es tractava d'un rodatge televisiu amb armes simulades.

Confonen un rodatge amb un atracament amb metralletes

Espert, que ha dirigit diversos curtmetratges premiats en festivals de cinema, va demanar autorització a l'alcalde d'Alginet per gravar l'escena de l'atracament a l'Ajuntament, però ningú va comunicar a la Guàrdia Civil ni a la Policia Local que gravarien una escena amb actors encaputxats i armes de foc simulades, segons han informat fonts municipals.

El greu error va provocar el caos durant uns minuts al poble, quan els veïns van veure arribar a les patrulles policials, tot i que des de l'Ajuntament d'Alginet es van excusar assegurant que no sabien res de les rèpliques de les metralletes.