Els Mossos d’Esquadra busquen des de primera hora d’aquest divendres dos homes que han assaltat una oficina del Banc Santander a Seròs, al Segrià. Al voltant de dos quarts de deu els dos lladres han accedit a l’interior de l’oficina, i mentre un d’ells aguantava la porta, l’altre, amb una escopeta, ha encanonat als responsables de l’oficina i s’ha pogut emportar un botí amb diners, una quantitat que a hores d’ara encara no s’ha pogut aclarir ni confirmar. Després de consumar l’assalt, els dos lladres han escapat. Els Mossos d’Esquadra tenen oberta una investigació per aclarir els fets i, sobretot, detenir els dos lladres, segons han explicat fonts de la policia catalana a ElCaso.cat. No consten ferits.

Activat Operatiu Gàbia dels Mossos

Després de rebre l’avís, la policia catalana ha activat el conegut en l’argot policial com a Dispositiu Gàbia, un protocol de tancament de les carreteres, en l'àmbit comarcal i territorial, amb l’objectiu de detectar i detenir, evitant que s’escapin, els dos lladres que han assaltat l’oficina del Banc Santader de Seròs. També s'ha activat a les regions de Tarragona i Terres de l'Ebre, que toquen amb la regió de Lleida.

Hi ha controls de carretera actius en diversos punts de la comarca del Segrià, sobretot, a la zona que connecta amb Aragó i l’AP-2 i també la C-45, la carretera que uneix Seròs amb Mailas, passant per Montmeneu. Els Mossos d’Esquadra compten amb les ressenyes dels dos lladres, gràcies al testimoni dels treballadors i clients del banc que eren a l’interior de l’establiment en el moment dels fets.

Un atracament que recorda els assalts dels 80

Durant les hores que venen es podrà aclarir quants diners s’han emportat de l’oficina de Seròs. El que sí que han confirmat els Mossos d’Esquadra a ElCaso.cat és que l’assalt no ha deixat persones ferides. 

L’atracament d’aquest matí serà investigat per un grup especial de la policia catalana, la Unitat Central d’Atracaments (UCA), de la Divisió d’Investigació Criminal (AIC), una unitat ubicada al Complex Central Egara, a Sabadell, i que investiga tots els robatoris violents contra bancs i entitats de risc de tot el país. L’assalt d’aquest matí, asseguren fonts de la investigació, que recorda els assalts barroers dels anys 80: dos lladres, amb les cares mig tapades i una arma llarga. La policia catalana col·laborarà també amb la Policia Nacional, per la proximitat del municipi de Serós amb la frontera amb Aragó.

Seguirà ampliació