Els Mossos d'Esquadra investiguen si el perillós atracador que van neutralitzar a Lleida està relacionat amb diverses agressions a dones de la zona. Pensen que podria estar relacionat amb dues agressions sexuals i amb un apunyalament a una dona i li han extret mostres d'ADN per poder corroborar-ho.

El dilluns es va viralitzar un vídeo d'un home que acabava d'atracar un banc del barri de la Bordeta de Lleida. L'home va començar a amenaçar amb un ganivet als policies que l'estaven intentant detenir i va ser en aquell moment quan una mossa d'esquadra, veient en risc la seva integritat física, li va disparar un tret a la cama per neutralitzar-lo.

Ingressat a l'hospital per la ferida de bala a la cama

Immediatament, li van fer un torniquet per evitar que perdés sang i, actualment, està ingressat a l'hospital Arnau de Vilanova. Quan li donin l'alta el detindran com a presumpte autor de dos delictes: un de robatori amb violència i intimidació i un altre d'atemptat contra els agents de l'autoritat.

El presumpte autor dels fets és un noi de 25 anys i natural de Gàmbia i els Mossos d'Esquadra tenen una investigació oberta per esbrinar més detalls d'aquest home, ja que pensen que podria estar relacionat amb altres agressions a dones de la zona.

El relacionen amb dues agressions sexuals i un apunyalament a una dona

Per aquest mateix motiu, estan investigant si les empremtes i les mostres d'ADN de l'atracador coincideixen amb altres tres casos no resolts a la capital del Segrià. Pensen que aquest lladre violent podria estar relacionat amb un apunyalament a una dona aquest cap de setmana i amb dos atacs sexuals comesos fa mesos al carrer Cappont, explica el diari lleidatà Segre. 

L'atracador intenta apunyalar un policia

Els fets han passat aquest dilluns en una sucursal del banc Santander situat a l'avinguda Artesa. Emergències 112 va rebre l'alerta a les 11:05 i quan els agents es van desplaçar fins al lloc dels fets, van veure que l'atracador estava a l'exterior del banc. Un dels agents del dispositiu li va intentar treure el ganivet i va ser llavors quan el va intentar apunyalar.

L'atracador és un home amb antecedents policials

Una altra policia que també formava part del dispositiu, tement tant per la seva integritat com per la del seu company, li va disparar un tret a la cama per neutralitzar-lo i el vídeo ha corregut com la pólvora a les xarxes socials. Caldrà esperar a saber els resultats de les proves d'ADN per esbrinar si està relacionat amb més delictes, ja que segons va avançar ElCaso.cat, té antecedents, però no han transcendit quins.