Agents dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Nou Barris de Barcelona van arrestar el passat 8 de setembre un jove de 24 anys magrebí que durant l'estiu s'havia dedicat a atracar diferents comerços de la ciutat, armat amb un ganivet de grans dimensions. En un d'aquests robatoris va ferir greument un dels treballadors quan aquest intentava evitar que fugís, apunyalant-lo dues vegades. L'ara detingut es va mostrar molt violent també amb els policies, assestant-li una ganivetada a un d'ells, ferint-lo lleument. El jove ha passat ja a disposició judicial, acusat de quatre robatoris amb violència i un delicte de lesions. 

La investigació va començar el passat 31 de juliol, quan els Mossos van rebre dues denúncies el mateix dia sobre uns robatoris que complien les mateixes característiques. En el primer atracament, el lladre va entrar en una botiga de llaminadures portant un ganivet d'uns 30 centímetres. Amenaçant a l'empleat amb l'arma, va aconseguir que li buidés la caixa registradora, emportant-se uns 100 euros. Un parell d'hores més tard, va dirigir-se a un supermercat de la zona, on va acabar apunyalant un dels treballadors. 

Ferit molt greu en intentar aturar el lladre 

Aquest segon robatori va començar de la mateixa manera que el primer. El jove va entrar a la botiga i va amenaçar amb el ganivet el caixer perquè li donés els diners de la recaptació d'aquell dia. L'empleat es va negar i va començar a cridar demanant ajuda. Això va alertar un dels companys, qui es va dirigir cap al lladre, que va intentar fugir. L'empleat va barrar-li el pas, evitant que abandonés el local, però va rebre dues punyalades de molta gravetat. 

La ràpida arribada dels agents va salvar-li la vida. Una de les ganivetades li va perforar el pulmó, i l'altre li va tallar una de les artèries, provocant que comencés a dessagnar-se. Mentre esperaven l'arribada dels sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), els efectius dels Mossos van fer-li un torniquet al ferit, qui va poder ser estabilitzat moments després i traslladat en ambulància a l'hospital. Mentre tot això passava, el lladre va aconseguir esfumar-se del lloc. 

Enxampat quan intentava robar de nou en una de les botigues

El lladre no va aturar la seva activitat delictiva. El dia 2 d'agost va tornar a atracar una altra botiga de llaminadures, d'on va marxar amb 300 euros. Finalment, el 8 de setembre va tornar a la primera botiga, intentant de nou que l'empleat li donés la recaptació del dia. En aquesta ocasió, el treballador no va cedir a les amenaces, i va intentar arrabassar-li l'arma, provocant-se ferides lleus a les mans. El jove va acabar fugint. 

Poc després, gràcies a la descripció que van proporcionar els empleats als investigadors, van identificar-lo als voltants de la segona botiga, i van procedir a detenir-lo. El sospitós es va mostrar molt agressiu amb els agents i va intentar resistir-se, ferint amb el ganivet un dels policies, que va necessitar punts de sutura a la cama.