Agents de la Policia Nacional han detingut a Alacant el presumpte autor d'un robatori amb violència en un estanc del barri de Platja San Juan de la ciutat. L'home, de nacionalitat algeriana i de 19 anys d'edat, va agredir el propietari de l'establiment amb gran violència amb tècniques pròpies d'arts marcials, relata Europa Press.

Patades voladores, fugida i detenció

La Sala Operativa del 091 de la Policia Nacional va rebre un avís en el qual s'alertava d'una violenta agressió al carrer. Immediatament es van personar al lloc dels fets dos patrulles de Policia Nacional del districte Nord i una de la Unitat de Prevenció i Reacció (UPR), segons ha informat la Policia en un comunicat.

Policia Nacional / EFE

Policia Nacional / EFE

Les patrulles policials, gràcies al testimoni dels fets, van localitzar l'autor de l'agressió, que va cessar la mateixa en adonar-se de la presència dels agents, moment en què va emprendre la fugida i va començar una persecució que va culminar a diversos carrers del lloc dels fets.

En veure's envoltat, el detingut va intentar autolesionar-se amb una ampolla de vidre trencada que va trobar a terra. No obstant això, la ràpida actuació dels agents va aconseguir que això finalment no es produís.

La víctima, de 51 anys d'edat, va relatar als agents que es trobava treballant al seu estanc quan va observar que el detingut s'emportava articles sense pagar, per la qual cosa li va perseguir fins al carrer per reclamar-lo que els adobés.

El detingut, en veure's sorprès, ràpidament li va donar una "patada voladora" al pit que el va deixar bloquejat, seguida d'una segona puntada de peu en aquest mateix lloc amb què va aconseguir tirar-lo a terra, moment en què va començar a donar-li puntades de peu per tot el cos fins a l'arribada dels agents.

El desplegament de patrulles uniformades de la Unitat de Prevenció i Reacció i la Grup Operatiu de Resposta de la Comissaria Nord d'Alacant va aconseguir resoldre la intervenció en pocs minuts, cessar l'agressió sobre la víctima del robatori i detenir el presumpte autor dels fets, que mostrava gran agressivitat.

El detingut ha estat posat a disposició del Jutjat d'Instrucció de Guàrdia de la mateixa localitat.

Un judoka campió olímpic, detingut per triple assassinat

Va tocar el cel esportiu el 2004 en els Jocs Olímpics d'Atenes. Ara s'enfronta a càrrecs d'assassinat. El primer campió olímpic de Geòrgia com a país independent, el judoka Zurab Zviadauri, ha estat detingut com a sospitós d'assassinat múltiple, segons ha informat aquest dimarts el Ministeri de l'Interior.

Zurab Zviadauri / Getty Images

Zurab Zviadauri / Getty Images

Zviadauri, de 40 anys, i un altre individu que no va ser identificat, van ser detinguts com a presumptes autors dels trets que aquest dilluns van acabar amb la vida de tres persones a la localitat de Tsinandali, a uns 95 quilòmetres a l'est de Tbilissi. El tiroteig es va originar per una disputa domèstica.

Als seus 40 anys Zurab Zviadauri és una de les cares més reconegudes de l'esport a Geòrgia. Zviadauri va guanyar l'or olímpic als Jocs d'Atenes del 2004 en la categoria de -90 quilos. Després de penjar el quimono va ser escollit diputat del Parlament (2012-2016) per la llista de Somni Georgià, el partit governamental.