Assalten un banc a Blanes (Selva) i retenen diversos ostatges al despatx del director. Un home ha entrat aquest dimecres al matí, ha amenaçat les persones que hi havia dins del local i s'ha emportat uns 18.000 euros en efectiu. Tanmateix, tal com expliquen fonts policials a ElCaso.cat, l'individu ha insistit que duia una arma a la motxilla, tot i que mai l'ha ensenyat i ha aconseguit que els treballadors del Banc Sabadell de la Rambla de Joaquim Ruyra li donessin tots els diners mentre tancava la resta de clients i empleats a la sala directiva. Els fets han tingut lloc al centre de la ciutat gironina cap a un quart de deu i el lladre ha fugit amb el botí.

Tot apunta que només es tractaria d'un lladre, almenys el que ha entrat amenaçant amb un arma que no es sap si era fictícia, tot i que la principal hipòtesi en aquests moments i la informació disponible és que es tractaria d'una granada de mà. De fet, la intimidació s'ha donat únicament amb la motxilla per sostreure diners en efectiu. En qualsevol cas, no s'han hagut lamentar ferits durant l'assalt i tothom ha seguit les indicacions de l'home violent que ha entrat a l'entitat poc després d'obrir a primera hora.

El delinqüent, segons ha informat l'Ajuntament de Blanes, s'ha adreçat al responsable de l'oficina, amenaçant-lo dient que duia una pistola i una granada. El treballador, però, li ha explicat que calia esperar uns 15 minuts per a la obertura retardada de les dues caixes fortes i l'atracador, molt tranquil, ha procedit a tancar en una habitació de l'entitat, el despatx del director, els altres tres empleats, així com els tres clients que hi havia en aquell moment dins del local. Una vegada oberta la caixa forta, ha agafat els 18.000 euros i ha tancat el gerent a la sala amb les altres sis persones, emportant-se els diners i la clau de la porta. 

Operatiu policial d'aquest matí a Blanes / AJUNTAMENT DE BLANES
Operatiu policial d'aquest matí a Blanes / AJUNTAMENT DE BLANES

Un ostatge ha estat rescatat pels Bombers i busquen el lladre

Les amenaces han acabat amb diverses persones tancades en un despatx, entre treballadors i clients, per poder fugir tranquil·lament per la porta principal. No hi ha coneixement que hi hagi tercers implicats o còmplices, i tot apunta que hauria actuat en solitari. Els ostatges, tal com apunten les mateixes fonts a ElCaso.cat, han estat uns 15 o 20 minuts al despatx del director i els Mossos d'Esquadra, en arribar, han alertat els Bombers de la Generalitat que tenen les eines necessàries per obrir les portes embussades i han aconseguit treure'l d'allà. La policia catalana ha obert una investigació per identificar el presumpte lladre i detenir-lo per un robatori amb violència a l'entitat bancària. També s'ha notificat a la Policia Local de Blanes que col·labora en l'operatiu de recerca. 

Un dels primers punts on els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Blanes han iniciat la recerca, tal com marca el protocol, ha estat a l'Estació de Tren, on no se l'ha localitzat. Tot i això, les càmeres de vigilància de l'oficina bancària l'han enregistrat i això els ha facilitat la descripció física del presumpte autor. Es tracta d'un home d'entre 30 i 40 anys vestit amb un pantaló gris i amb la cara parcialment tapada per unes ulleres de sol, mascareta i gorra esportiva.