Detingut un sexagenari per un agressió física a un home amb discapacitat i la seva neboda menor d'edat als carrers de Terrassa (Vallès Occidental). Segons han explicat fonts policials a ElCaso.cat, la denúncia es va presentar a la comissaria de la Policia Nacional de la ciutat després de l'atac dijous passat 9 de novembre per un presumpte delicte d'odi, on a més de l'agressió, s'haurien produït insults i retrets per part d'un individu d'uns 60 anys. Tot apunta que, la motivació principal, va ser el fet que la víctima portés a la seva ronyonera un clauer amb la bandera d'Espanya. El principal afectat és una persona amb una discapacitat del 84%, la qual cosa l'obliga a anar en cadira de rodes.

La detenció s'ha dut a terme aquest dijous en un dispositiu conjunt entre els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional, encara que la investigació va ser iniciada per la Brigada Local d'Informació del CNP i va portar a la identificació de l'agressor. Una vegada tinguts en compte els testimonis i proves obtingudes pels agents, van concloure que existeixen indicis racionals bastants per determinar que els mateixos poden ser constitutius d'un delicte d'odi, per motius ideològics en relació al clauer amb la bandera d'Espanya que portava la víctima, a Terrassa. Això hauria motivat l'agressió física a l'home amb un 84% de discapacitat que l'obliga a anar en cadira de rodes i la seva neboda menor d'edat.

L'agressor, detingut i a disposició judicial

L'operatiu policial conjunt entre els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional, després de la identificació de l'agressor per part d'aquest últim cos durant la seva investigació, va culminar amb la localització i detenció del presumpte autor dels fets aquest dijous 16 de novembre a la cocapital del Vallès Occidental. L'arrestat va passar a dependències policials i aquest divendres al matí ha estat posat a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia número 1 de Terrassa.