Un home ha entrat en un centre comercial d'Auckland, Nova Zelanda, i ha apunyalat sis persones, en la qual cosa ja es considera un nou atac terrorista inspirat en Estat Islàmic. Finalment ha estat abatut a trets per la policia.

Atac terrorista a Auckland

Aquest divendres, un presumpte terrorista ha perpetrat un atac amb ganivet en un supermercat de la ciutat neozelandesa d'Auckland, que s'ha saldat amb diversos ferits, segons han confirmat fonts oficials.

Almenys sis persones van ser traslladades a l'hospital, de les quals tres es troben en estat crític, un està en condició greu i dos estan ferits moderats.

"Ha estat un atac violent, sense sentit, contra neozelandesos innocents", ha dit en una roda de premsa la primera ministra de Nova Zelanda, Jacinda Ardern, en remarcar que l'"extremista" era conegut per les autoritats del seu país.

Apunyala amb un ganivet sis persones

Poc abans, la Policia de Nova Zelanda ha informat que havia abatut a trets un home que presumptament era l'autor d'un atac amb arma blanca en un supermercat de l'oest de la ciutat d'Auckland.

El mateix cos policial ha confirmat en un comunicat que l'atacant ha mort a conseqüència dels trets dins de les instal·lacions de la ciutat, que està confinada per un brot amb la variant delta de la covid-19. La mateixa Ardern ha explicat que ha estat abatut per la policia en tan sols 60 segons.

Abatut per la policia en 60 segons

La primera ministra també ha confirmat que els fets es tracten d'un "atac terrorista" i que l'agressor es tractava d'un ciutadà de Sri Lanka que estava sota vigilància.

Encara que la seva identitat no pot ser revelada per assumptes de seguretat, sí que s'ha confirmat que el motiu de l'atemptat estava inspirat en els ideals de l’Estat Islàmic, ISIS.

Policia Nova Zelanda / Wikimedia

Policia Nova Zelanda / Wikimedia

El terrorista va arribar a Nova Zelanda l'octubre de 2011 i es va convertir en una persona d'interès de seguretat nacional el 2016, des de quan havia estat sota constant vigilància i seguiment a causa de preocupacions sobre la seva ideologia.

Histèria al supermercat

Tanmateix, s'ha polemitzat sobre per què no es van prendre mesures contra ell abans que sis persones resultessin ferides.

El comissionat de policia Andrew Coster va respondre explicant que: "La realitat és que quan s'està vigilant algú les 24 hores del dia, els 7 dies de la setmana, no és possible estar immediatament al seu costat a tota hora. El personal va intervenir el més ràpid que va poder i van evitar més lesions en allò que va ser una terrible situació".

Segons testimonis, l'escena va ser d'histèria total, tal com va relatar el mitjà de comunicació Stuff NZ: "La gent sortia corrents, histèricament, només cridant, cridant, espantada", va dir un d'ells, i va afegir que va veure un ancià tirat al terra amb una punyalada.

Commoció a Nova Zelanda

Diversos vídeos publicats a les xarxes socials mostren als clients espantats que surten corrents del supermercat Countdown en LynnMall en New Lynn, un centre comercial d'Auckland.

La gerent general de seguretat de Countdown, Kiri Hannifin, ha declarat que està "devastada per la qual cosa ha succeït a la nostra botiga Lynnmall. Donarem suport a tot el nostre equip de LynnMall ... Countdown Lynnmall estarà tancat fins a nou avís".