El cantant pop barcelonès Friedriich - nom artístic de Frederic Prat - ha denunciat a les xarxes socials una agressió LGTBI- fòbica que va patir aquest diumenge en un tren de Rodalies, en concret, a l'R16. Segons ha explicat a X (antic Twitter), ell i tres amics més estaven a l'últim vagó fent el recorregut entre Cambrils i Barcelona, quan un home els va començar a increpar pel seu aspecte, titllant-los d'"andrògins". En un moment determinat, es va aixecar i els va llençar un plat de mandonguilles per sobre, sense que cap dels altres passatgers intervingués. 

Els fets van tenir lloc al voltant de les nou del matí i, segons l'artista, el personal de seguretat de Renfe amb els qui van parlar després de l'incident, els va dir que "no es podia fer res perquè no hi havia interventor", i que sent quatre persones no tenien "res a perdre" amb el presumpte agressor. Des de llavors, Rodalies de Catalunya ha contestat a la publicació de Friederiich: "Bon dia. Lamentem els fets ocorreguts ahir. Ho hem comunicat al departament encarregat del personal de seguretat per esclarir els fets i prendre les mesures oportunes. Disculpes". 

L'Observatori contra l'LGTBI-fòbia condemna els fets 

Per la seva part, des de l'Observatori contra l'LGBTI-fòbia han condemnat rotundament aquests fets a través d'X i s'han posat a disposició de les víctimes tant a l'àmbit jurídic com psicològic. "Instem a Renfe i a Rodalies a intervenir davant una greu incidència per motius d'orientació sexual, identitat i expressió de gènere", han afegit a la piulada.