Nou cas de violència extrema a Catalunya per robar una cartera i un rellotge. Els fets van passar el passat 26 de setembre a Canet de Mar quan un desconegut va enredar un vianant per entrar en un dels passos soterranis d’aquest municipi del Maresme. Un cop a l’interior d’aquest pas soterrani va venir un altre home i entre els dos el van agredir. L’home va perdre el coneixement i quan es va despertar li havien sostret la cartera i el rellotge.
 
Amb la denúncia dels fets i les explicacions que havia donat la víctima, els Mossos d’Esquadra van obrir una investigació que va permetre identificar els autors dels fets gràcies al reconeixement fotogràfic i al fet que van utilitzar les targetes bancàries de la víctima en un establiment prop d’on van cometre el robatori.

Retrat robot dels dos agressors

Amb el retrat robot dels agressors, els agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria d’Arenys de Mar van demanar col·laboració a altres cossos policials i altres unitats del cos per localitzar els dos agressors.

No va ser fins al 15 d’octubre que es va localitzar un dels homes quan entrava al seu domicili i de seguida va quedar detingut com a presumpte autor d’un delicte de robatori violent, lesions i un delicte d’estafa, segons han explicat els Mossos d’Esquadra. El detingut va passar a disposició judicial al Jutjat de Guàrdia d’Arenys de Mar que va decretar el seu ingrés a presó.

El retrat robot del segon autor dels fets va funcionar i el 19 d’octubre la Policia Local de Terrassa va localitzar i detenir el segon autor dels fets. Aquest segon arrestat va passar a disposició judicial el 20 d’octubre al Jutjat de Guàrdia de Terrassa i també va ingressar a presó.

Els dos, a presó

El primer detingut, el que va ser arrestat a Arenys de Mar, és un home de 36 anys i nacionalitat marroquina i el que va ser detingut a Terrassa és un noi de 25 anys i nacionalitat italiana, acusat també d’un robatori amb violència i un delicte d’estafa. De moment, els dos protagonistes d’aquest nou robatori amb violència, acusats de robar un rellotge amb extrema violència, ja han ingressat a presó.

Una falsa alarma descobreix una plantació de marihuana

Els Mossos han desmantellat una plantació de marihuana en un magatzem agrícola de Mont-ras, al Baix Empordà, gràcies a una falsa alarma. Uns agents que patrullaven per Palafrugell van rebre l'avís que havia saltat l'alarma d'una casa del poble veí.

Marihuana

Imatge de la plantació de marihuana trobada a Mont-ras / CME

Quan van anar-ho a comprovar, van veure que l'habitatge estava tranquil, però també van fixar-se que un magatzem situat al costat de la casa, aparentment en desús, tenia totes les finestres tancades i hi havia diverses càmeres de seguretat instal·lades. A dins, hi van trobar fins a 709 plantes de marihuana, amb nombrosos aparells i productes per facilitar el creixement de la droga. Els agents van detenir els dos homes que tenien cura de la plantació, dos joves albanesos de 29 anys.