Sis bombers del parc de Sant Celoni (Vallès Oriental) estan sent investigats pel Departament d'Interior arran de la denúncia d'una companya segons la qual ha estat patint assetjament laboral, exhibicionisme i masclisme de manera continuada per part d'aquests homes, dos d'ells caporals, des que va entrar a treballar en aquest parc dels Bombers de la Generalitat, l'any 2020. La dona ha assegurat haver estat víctima de vexacions de tota mena i d'un tracte discriminatori per la seva condició de dona, fins al punt que es va veure obligada a agafar-se la baixa laboral, i encara no ha estat donada d'alta.

Segons ha publicat el diari Ara, un company que havia estat testimoni del comportament dels acusats va ser qui va enviar un correu a la direcció dels Bombers explicant el que passava. En tenir coneixement dels fets, es va activar el protocol de Funció Pública per casos d'assetjament. En aquell moment van obrir un expedient, tot i que va quedar suspès a l'espera que el cas es resolgui per la via penal. Tant la dona com el bomber que va fer sonar l'alarma han declarat ja davant dels Mossos d'Esquadra

Dos dels acusats, caporals del cos  

La denunciant ha assegurat que des del primer dia que va entrar al parc de Sant Celoni va rebre comentaris denigrants per part d'alguns dels seus companys els qui, a més, l'obligaven a cuinar i a fer tasques de neteja que no li pertocaven, només per ser dona. A més a més, un dels caporals investigats l'apartava deliberadament del parc, assignant-li funcions logístiques i de transport, la qual cosa la feia sentir-se encara més aïllada.

La dona també ha explicat que un dels companys denunciats es va plantar davant d'ella completament despullat, exhibint-se i perseguint-la pel parc mentre ella intentava evitar-lo. El cap de parc titular, que no està entre els acusats, sabia el que passava, però, en comptes d'amonestar els causants, li va dir a la víctima que no anés a les formacions ni als relleus per tal d'evitar posar-se en aquestes situacions. 

Des del Departament d'Interior han assegurat que van actuar al moment. Abans de presentar la denúncia formal davant de la policia catalana, van dur a terme una investigació interna que va concloure que el cas no es resumia a un mer conflicte laboral, i que hi havia la possibilitat que s'estigués incorrent en un possible delicte contra la integritat moral. Un jutjat de Granollers ha assumit les diligències del cas, que està en la fase de declaracions, i que s'ha obert per un presumpte delicte d'assetjament laboral.