Més un centenar d'alumnes de l'Institut del Teatre de Barcelona assenyalen públicament tres professors del centre que les han assetjat sexualment durant anys.

Assetjament sexual a l'Institut del Teatre

Al llarg dels últims 30 anys, més d'un centenar d'alumnes han patit assetjament sexual i maltractament psicològic per part d'alguns professors de l'Institut del Teatre: tocaments, insinuacions, insults i amenaces eren el pa de cada dia per les alumnes.

Joan Ollé, Jorge Vera i Berty Tovías són els tres professors que, presumptament, haurien assetjat les alumnes durant anys, segons informa el diari Ara, ja que haurien aprofitat la seva posició de poder per assetjar les noies joves que estudiaven al centre.

Institut del Teatre / Google Maps

Centenars d'alumnes de l'Institut del Teatre senyalen assetjament sexual per part de tres professors del centre / Google Maps

Joan Ollé feia tocaments a les alumnes

Joan Ollé, de 66 anys, fa més de 40 anys que treballa a l'Institut del Teatre i hauria assetjat sexualment a noies a les qui dobla l'edat: "Vam quedar al bar per fer-li una entrevista. Ell anava begut i no em tenia respecte. Quan intentava marxar, em retenia verbalment i físicament. Em tocava l’esquena, el cul, els braços", explica una de les seves exalumnes. "No em veia amb cor d’anar al director de l’Institut del Teatre a explicar que estava patint un abús. Tampoc podia dir-li res a ell. Em feia sentir terror".

Malauradament, aquest no és l'únic cas d'assetjament sexual, ja que moltes altres alumnes han senyalat comentaris inadequats, proposicions sexuals, tocaments i faltes de respecte per part d'aquest professor.

Jorge Vera feia comentaris inadequats

Jorge Vera, un altre professor de l'Institut del Teatre, també hauria assetjat moltes de les seves alumnes: "Està boníssima, em posa molt" o "m’estàs posant molt amb aquest vestidet" eren alguns dels comentaris que feia Vera a les estudiants, que no han dubtat a explicar-ho a les entrevistes que ha fet el diari Ara.

Acoso sexual trabajo / Archivo

Joan Ollé, Jorge Vera i Berty Tovías haurien assetjat sexualment les alumnes de l'Institut del Teatre / Arxiu

Berty Tovías tocava el cul a les estudiants

Berty Tovías hauria assetjat sexualment algunes de les seves alumnes: "“Em va tocar el cul, vaig reaccionar ràpidament i li vaig clavar una bufetada", comenta una exalumna. Una altra estudiant també ha explicat experiències desagradables amb Tovías: "Ell va venir per darrere i em va agafar pels malucs, tocant el seu paquet amb el meu cul".

No el faran fora de la feina

Des de la direcció de l'Institut del Teatre, expliquen que, com que no hi ha cap denúncia formal cap aquests tres presumptes assetjadors sexuals i un d'ells encara treballa al centre i no el farà fora de la feina i que "ha treballat perquè cap alumne se sentís violentat, agredit o molest per les dinàmiques i metodologies d’aquests professors, però també de tota la resta".