Una jutgessa de Martorell (Barcelona) ha deixat en llibertat a la dona detinguda per la Policia Nacional per assetjar a les xarxes socials durant vuit mesos i amenaçar de mort l'actriu Candela Peña i al seu fill, en una causa que ara ha quedat en mans d'un jutjat de Madrid.

Segons ha informat aquest divendres el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la titular del jutjat d'instrucció 1 de Martorell va acordar el passat 26 de gener deixar en llibertat la detinguda, en una causa oberta per amenaces i assetjament.

Després de resoldre sobre la situació personal de la detinguda, una vegada havia rebut l'atestat policial, la jutgessa de Martorell es va inhibir i el cas ha quedat ara en mans del jutjat d'instrucció número 14 de Madrid, segons el TSJC.

El perfil de la detinguda

La detinguda, una dona de 22 anys, va crear més de 20 perfils falsos amb l'única intenció d'assetjar i amenaçar a la coneguda actriu mitjançant milers de missatges amenaçadors, alguns d'ells de mort, que després fins i tot es van fer extensius al fill de Candela Peña, de 10 anys.

Candela Pena EP (2)

Candela Penya / Europa Press

Segons la Policia Nacional, en aquests missatges l'arrestada va expressar la seva "admiració/decepció" i "amor/odi" de forma indiferent cap a l'actriu, qui va viure una situació encara més anguniosa quan els missatges amenaçadors es van ampliar el seu fill, arribant la dona a publicar una foto del menor amb el missatge "Et juro que el mato".

La investigació es va iniciar després de la denúncia interposada per l'actriu, on manifestava ser víctima d'un incessant assetjament i amenaces greus de mort, tant contra ella com contra el seu fill, a través de les xarxes socials.

Els missatges de l'assetjadora

En la seva denúncia, Candela Peña va aportar més de 40 pàgines amb captures de pantalla de centenars de publicacions i missatges rebuts en el seu compte d'una xarxa social de la qual és usuària. En ells, la presumpta autora assetjava la seva víctima amb missatges que li generaven angoixa i preocupació, no només pel seu contingut, sinó per la por de patir algun tipus de mal|dany personal.

La incessant escalada de fustigació va arribar a l'extrem de rebre una foto del seu fill de 10 anys amb el missatge "Et juro que el mato". Tots els missatges provenien de perfils falsos creats amb l'única intenció d'assetjar i amenaçar la víctima, arribant els agents de la Policia Nacional a comptabilitzar més d'una vintena de comptes creats a les xarxes socials.

Els investigadors van obtenir dades dels perfils com el seu contingut i les dades tècniques associades i, després de la seva anàlisi, van aconseguir identificar la usuària i presumpta autora d'aquest ciberassetjament a l'actriu. Després de ser detinguda al seu domicili de la província de Barcelona, la Policia Nacional va constatar que la dona vigilava i controlava els moviments de la víctima i sabia on era i què feia en cada moment.

Peña és una de les actrius més populars d'Espanya i últimament ha participat molt en el programa 'La Resistència' de Movistar+, del qual és col·laboradora. Ha tingut una carrera molt reeixida que li ha valgut per guanyar tres premis Goya (2004, 2006 i 2013) i ha destacat per interpretar papers en tota mena de produccions.