La magistrada del jutjat d'instrucció 10 de Barcelona, en funcions de guàrdia, ha decidit aquest dijous enviar a presó, sense fiança, a l'home de 50 anys i de nacionalitat espanyola que va ser detingut pels Mossos d'Esquadra a Barcelona a principis de setmana i a qui acusen de ser un assetjador sexual en sèrie de menors d'edat.

La majoria dels fets que s'imputen a l'arrestat, tocaments a menors i exhibicionisme, es van produir al districte de Sants.

La jutge té por que l'home hi torni

L'home, detingut dilluns, ha comès presumptament delictes d'exhibicionisme i abús sexual contra menors d'edat. Segons es recull en la interlocutòria, la jutgessa justifica la mesura cautelar perquè aprecia un "alt risc de reiteració delictiva". El text exposa fets ocorreguts el 7 de març al Parc Residencial del Radi, quan l'home va tocar el cul a un menor d'onze anys, un fet que va presenciar el pare del nen, que a més coneixia l'home perquè és veí de la zona.

Després de ser deixat en llibertat tornava a abusar de menors d'edat

El text de la magistrada, per justificar la seva decisió, també fa referència a un episodi que va tenir lloc el 4 de maig al mateix parc, quan l'home va mostrar els seus genitals a una menor de vuit anys, fent-li gestos perquè s'apropés.

També en aquest cas va presenciar els fets un testimoni, que s'inclou també en la interlocutòria que avui ha signat la jutgessa ordenant la presó per l'home. Aquell mateix dia també va tocar el cul a dues nenes en una marquesina d'autobús.

L'home ha estat detingut diverses vegades, però no ha aturat la seva fastigosa actitud. Finalment el jutge s'ha aferrat a aquesta reiteració delictiva per ordenar, després de la petició de la Fiscalia, la presó provisional, comunicada i sense fiança.

Investiguen més delictes

A més d'aquests dos casos, els Mossos d'Esquadra investiguen a l'home també com a autor de set abusos sexuals més, delictes contra la llibertat sexual, també registrats aquest any 2021 en parcs públics del districte de Sants, concretament, a la zona de la Marina del Port.