Tiroteig en un establiment d'oci i menjar nocturn a la ciutat de Durban, a l'est de Sud-àfrica. Els trets van iniciar-se cap a les deu de la nit, hora local, d'aquest dissabte i van anar dirigits contra el raper sud-africà Kiernan Jarryd Forbes de 35 anys, conegut com AKA, i un dels seus amics amb qui havia dinat al popular restaurant, l'empresari Tebelli Motsoane conegut com Tibz. El primer va morir en rebre una canonada directament al cap a molt poca distància i el segon una al pit, segons han explicat els paramèdics al mitjà local News24 després de ser a l'escena del crim. 

Doble assassinat al sortir del restaurant

Ambdós van morir a l'instant o poc després del tiroteig. El portaveu de la policia provincial de KwaZulu-Natal (on és Durban), Robert Netshiunda, va confirmar el decés del famós raper i el del seu amic. Els agents han obert una investigació per esclarir els fets i les motivacions que van portar els autors a perpetrar el doble assassinat. Els atacants van disparar les primeres bales un cop els dos homes havien sortit del restaurant després de sopar, a la vorera que hi ha just al davant, a la concorreguda Florida Road de la ciutat.

"El nostre fill va ser amat i ell va donar amor a canvi. En aquest moment de dolor, apel·lem a la seva compassió, espai i temps per a congregar-nos en família per a decidir sobre els pròxims dies", van declarar els pares del raper, Tony Lynn Forbes, en un comunicat. Respecte a la reacció del restaurant on AKA i Tibz van sopar aquest dissabte, els propietaris han assegurat que estan col·laborant amb la policia per esclarir el succés i han "entregat totes les imatges de vigilància de la nit en qüestió". 

Músic més influent del panorama actual al país

El cantant de Victory Lap, conegut com AKA i originari de Ciutat del Cap, al sud-oest del país, estava considerat com un dels músics sud-africans més influents del panorama actual. Tant és així, que va ser-hi a les llistes de nombrosos premis internacionals al llarg de la seva carrera. El llançament del seu últim àlbum, Mass Country, estava previst pel pròxim 24 de febrer i es realitzarà, previsiblement, a títol pòstum.