Federico Martín Aramburú ha estat assassinat a París aquesta matinada a la sortida d'un bar de la capital francesa. El món de l'esport està de dol després de conèixer-se la notícia de què el fora jugador de la selecció argentina de rugbi hagi mort.

L'exesportista tenia 42 anys, era a la capital francesa per anar a veure el partit entre França i Anglaterra corresponent al mític torneig Sis Nacions, que enfronta a les millors seleccions del continent europeu i es disputa cada any a diverses seus diferents.

Segons els testimonis de l'assassinat, l'exjugador de la selecció argentina, que va aconseguir la medalla de bronze en el Mundial de 2007, va estar involucrat en una baralla amb uns altres tres homes en un bar del districte de Mabillon.

Dues de les persones implicades se'n van anar ràpidament al seu cotxe, d'aspecte militar, segons els testimonis, i es van col·locar en paral·lel Federico Martín Aramburú quan tornava a l'hotel en el qual estava allotjat. Un d'ells va disparar diverses bales amb una arma i un parell d'elles van impactar amb el que va ser una de les estrelles de 'Los Pumas'. Després de l'atac van marxar ràpidament del lloc dels fets. Va arribar fins allà una ambulància, però els metges no van poder fer res per salvar la vida d'Aramburú.

A què es dedicava Federico Martín Aramburú?

Després de retirar-se l'any 2014 va començar a treballar com a gestor i propietari d'una agència de viatges anomenada Sprit Basque, que tenia la seva seu al sud-oest de França. Tenia una gran estima per aquest país, ja que va jugar a tres equips, el Biarritz, Perpignan i Dax. Va tenir una carrera relativament reeixida i va arribar a jugar al Glasgow Warriors, un dels millors equips de la poderosa Premier League Escocesa.

Fede Martin Aramburu Tw

Aramburú / Twitter

Va arribar a ser un dels jugadors més volguts per l'afició del Biarritz Olympique, amb el qual va guanyar dues vegades el campionat francès. Després de la seva retirada va arribar a ser el president dels socis del club durant tres anys.

Des de fa uns anys vivia a Euskadi amb la seva dona i els seus tres fills. Els que el coneixien parlen d'ell com una persona entregada i apassionada per l'esport que el va fer ser professional. De fet, va haver de treballar molt per superar una molesta lesió de genoll que va estar a punt de deixar-lo sense anar al Mundial de 2007.

Les reaccions en confirmar-se la seva mort

La Unió Argentina de Rugbi ha volgut retre homenatge a una de les seves llegendes després de conèixer-se la trista notícia que havia estat assassinat, han emès un comunicat per acomiadar-se d'ell i donar les seves condolences a la seva família i amics: "Lamentem profundament la mort de Federico Martín Aramburú. Acompanyem la seva família i amics en aquest moment de tant dolor. Volem recordar el seu pas per Los Pumas (22 caps, entre 2004 i 2009), etapa en la qual es va brindar al màxim pel seleccionat nacional, i no oblidarem els seus tries i la seva actuació en el Mundial de França 2007."

També el Biarritz Olympique, equip en el qual va jugar i va continuar treballant després de retirar-se, ha volgut enviar un missatge a través de les seves xarxes socials: "Ens assabentem de la mort de Federico Martín Aramburú en tràgiques circumstàncies. Tot el BOPB envia el seu més sentit condol a la seva família i éssers estimats, i els assegura el seu total suport".

L'equip de futbol del qual era seguidor, l'Estudiantes de la Plata, ha volgut donar el condol als seus familiars i amics: "Acomiadem Federico Martín Aramburú, un Pincha de raça i Puma de Bronze el 2007. Sempre deixant en alt la bandera argentina amb lliurament, passió i sacrifici".