La coneguda tiktoker iraquiana Um Fahd ha mort assassinada a trets a les portes de casa seva a Bagdad per un pistoler que encara no ha pogut ser identificat. Els fets van tenir lloc la nit d'aquest divendres quan la influencer estava asseguda dins el seu cotxe, aparcat davant del domicili, a l'acomodat barri de Zayuna, i una motocicleta es va aproximar i es va aturar al seu costat. El motorista, sense treure's el casc per ocultar el seu rostre, va treure una pistola de 9 mil·límetres, va obrir foc contra el vehicle i va fugir del lloc a tota velocitat, tal com ha explicat el coronel Abdalá Ali, de la Policia de Bagdad.

La influencer va morir a conseqüència dels trets sense que ja es pogués fer res per salvar-li la vida, mentre que una amiga que estava amb ella al cotxe va resultar ferida. La policia iraquiana ha obert una investigació per tal d'identificar i localitzar el pistoler que la va matar, així com saber els motius que s'amaguen darrere del crim. El seu assassinat, segons apunten mitjans iraquians, ha tingut lloc pocs dies després que tingués una disputa oberta amb una altra bloguera famosa, Dalia Naem, que la va amenaçar de fer públiques algunes relacions sexuals que havia mantingut amb alts càrrecs del govern de l'Iraq.

Una tiktoker molt polèmica a l'Iraq pels seus vídeos

Ghufran Mahdi Sawadi, com es deia realment Um Fahd, comptava amb milers de seguidors al seu compte de TikTok, on publicava vídeos ballant al ritme de les cançons iraquianes. Això li havia comportat diversos problemes al seu país. De fet, el febrer de 2023, un tribunal de Bagdad la va condemnar a sis mesos de presó per "publicar diversos vídeos que incloïen continguts i dites en contra de la moral pública". Una sentència que, segons van explicar les autoritats, pretenia prevenir la creació de contingut inapropiat per a la seva cultura.