Aquest cap de setmana han detingut una dona acusada d'haver assassinat la seva parella donant-li laxants. De fet, a la farmàcia li van deixar de vendre perquè les treballadores van poder comprovar que n'havia comprat més de 2.000, uns fets que van fer saltar totes les alarmes.

La presumpta autora dels fets és una dona de 56 anys i l'home assassinat, un avi de 70 anys que va estar set mesos ingressat a l'hospital per culpa dels laxants. Tot va començar poc abans del confinament pel coronavirus i, quan va esclatar la quarantena, van anar a viure junts en un xalet de luxe que era propietat de la víctima.

Diagnostiquen colitis crònica a la víctima

Convivien amb la filla i la neta de la víctima. La presumpta autora dels fets va aconseguir que l'home les fes fora, quedant-se a soles amb la víctima. El setembre del 2020, l'home va haver d'ingressar a l'hospital pel fort mal de panxa que tenia. Li van diagnosticar una colitis crònica, que és una malaltia crònica intestinal que s'ocasiona quan hi ha lesions al colon de manera habitual.

Durant els set mesos que va estar ingressat a l'hospital, els metges li van fer una gran quantitat de proves per esbrinar què li passava, però no trobaven cap resposta. "No entenien res, li van fer nombroses proves, inclús per saber si l'havien enverinat o si havia agafat un bacteri per un viatge que va fer a Vietman", explica un testimoni a NIUS.

UCI de Coronavirus / EFE

La presumpta assassina de València va comprar més de 2.000 laxants i les farmacèutiques li van deixar de vendre / EFE

L'home empitjorava quan sortia de l'UCI

Finalment, va acabar morint i, tenint en compte les circumstàncies tan estranyes, es va obrir una investigació. La Policia Nacional va començar a sospitar quan va veure que l'estat de salut de l'home millorava quan entrava a l'UCI, però quan tornava a planta, empitjorava.  La presumpta autora dels fets estava amb ell quan estava a planta i, segons diu el testimoni, sempre li portava sucs de casa. Pensen que en aquests sucs hi havia els laxants amb els quals el va matar.

La dona va comprar més de 2.000 laxants a la farmàcia

Tot i que a l'autòpsia no han trobat rastre dels laxants, van detenir aquesta dona com a presumpta autora dels fets, ja que va comprar més de 2.000 laxants a la farmàcia on vivia. De fet, segons les treballadores li van deixar de vendre: "No era normal la quantitat de laxants que comprava. Nosaltres som cinc i venia a diferents hores perquè no sospitéssim, però ens vam adonar i li vam deixar de vendre", explica una farmacèutica a NIUS.

La presumpta assassina està en llibertat i viu a casa de la víctima

Per si no fos poc, mentre l'home estava ingressat a l'hospital va treure més de 60.000 euros del seu compte corrent i, segons l'entorn de la víctima, ha deixat els comptes en números vermells i ha demanat préstecs al seu nom. Després de passar a disposició judicial, ha quedat en llibertat amb càrrecs i actualment està vivint a casa de l'home presumptament assassinat.