L'assassí de l'Alla B., l'home amb qui s'havia casat feia tres anys i amb qui havia conviscut a Porqueres (Pla de l'Estany) els darrers sis anys de la seva vida, fins aquest dilluns, quan ha estat assassinada, ja havia tingut problemes amb la justícia.

L'assassí de Porqueres té antecedents per robatoris i drogues

Els antecedents de l'home, Miguel Ángel, de 45 anys i de nacionalitat espanyola, posen en relleu el perfil de l'assassí. Si bé no consten antecedents penals per delictes de violència de gènere, sí que en té per robatoris i per drogues. Fins i tot, asseguren fonts policials, havia arribat a ingressar a presó.

Després d'assassinar la dona a mitja tarda l'home va sortir de casa i no va ser fins al voltant de les deu del vespre que es va entregar a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Banyoles. Va ser allà mateix on va quedar detingut. Els policies van anar a la direcció que havia facilitat l'home i van confirmar el cos sense vida de l'Alla B., de 48 anys i de nacionalitat letona.

Segons han explicat fonts policials a ElCaso.cat, l'home quan va entrar a la comissaria va explicar que anava sota els efectes de la droga. També va assegurar a la policia que quan va sortir de casa la dona encara estava viva i que no sabia si l'havia matat o no.

Assassinat Masclista - Porqueres / ACN

Imatge de la porta del pis on vivia l'Alla B, la dona assassinada pel seu marit a Porqueres, al Pla de l'Estany / ACN 

Es van barallar per no tenir feina i consumir drogues

Va ser cap al migdia que la parella va començar a discutir perquè ella li va retreure que no tingués feina i que estigués enganxat a les drogues, segons ha explicat ell mateix i recull l'ACN.

Segons el seu relat, durant la disputa va anar a la cuina, va agafar un ganivet d'un calaix i, un cop al menjador, li va assestar una primera ganivetada per l'esquena. La dona es va desplomar al sofà i va ser aleshores quan la va apunyalar repetidament a la panxa i al coll. Quan els agents van entrar al pis, al carrer del Canigó, van confirmar que la dona estava morta i que tenia ferides d'arma blanca en aquestes zones del cos.

Va marxar del pis i es va entregar als Mossos

Després de perpetrar l'atac, va marxar del domicili i va estar voltant durant hores fins que finalment va anar als Mossos de Banyoles cap a les deu de la nit on va explicar que havia apunyalat la dona, però que no sabia si l'havia assassinat. Ha passat la nit a la comissaria de Banyoles i avui al matí s'ha mostrat col·laborador amb els investigadors per ajudar a aclarir què va passar.