El Rubén és un jove de 32 acusat d'haver assassinat la seva exparella a Saragossa. Un any després del macabre crim, ha començat el judici, però l'han hagut d'ajornar, ja que l'autor confés s'ha presentat drogat i s'ha adormit al mig de la sessió. La víctima es deia Katia, tenia 35 anys i va morir a punyalades pel Rubén, que ja va ser condemnat per agredir-la i que tenia una ordre d'allunyament que va incomplir quan la va matar.

Els fets van passar el 2021 al districte de Las Fuentes de Saragossa i, un any més tard, s'han començat a jutjar. Aquest jove de 32 anys va ser condemnat per maltractament i va acceptar una pena de 60 dies de feines a la comunitat i tenia prohibit apropar-se a menys de 300 metres de la víctima.

El Rubén és un maltractador masclista reincident

La Katia, la víctima, el va tornar a denunciar el 2019 quan aquest jove de 32 anys la va agredir mentre estava treballant a casa d'una anciana que cuidava. Li van donar una ordre d'allunyament i el maltractador va ser condemnat a 10 mesos de presó, però mai la va arribar a trepitjar.

La víctima, de nacionalitat nicaragüenca, se seguia veient amb el seu maltractador fins que l'any passat la va matar a punyalades. L'agressió va ser tan brutal que va doblegar les fulles del ganivet de la força que va emprar.

Es va intentar suïcidar després de l'assassinat

 Després del macabre crim es va intentar suïcidar llençant-se des de la cinquena planta d'un edifici, però no ho va aconseguir. Va estar ingressat a l'UCI fins que li van donar l'alta i va ingressar a presó de manera provisional.

El Rubén va reconèixer el macabre assassinat, però va dir que no recordava res. Aquest jove de 32 anys té diagnosticat un trastorn esquizofrènic i té problemes d'addicció a les drogues. De fet, Fiscalia ha demanat l'atenuant a la seva futura condemna pel seu trastorn psicòtic.

Havia de declarar aquest dilluns a l'Audiència de Saragossa

Aquest dilluns l'han traslladat de la presó fins a l'Audiència Provincial de Saragossa, ja que havia de declarar per aquest macabre assassinat. Des del principi, ha mostrat una actitud molt estranya i els agents de la Policia Nacional l'han hagut d'ajudar a baixar del cotxe, ja que no es podia aguantar dempeus i tenia una actitud molt estranya.

S'ha quedat adormit durant el judici i s'ha hagut d'ajornar

Quan ha entrat a la sala, s'ha quedat adormit just abans de declarar. Els magistrats no donaven crèdit a la surrealista situació i s'han vist obligats a ajornar la seva intervenció. En un primer moment, han pensat que es podria tractar d'un efecte secundari de la medicació, però la metgessa forense ha assegurat que es tracta del consum de drogues a la presó, molt probablement, d'heroïna.

Fiscalia demana 23 anys de presó per Rubén Calvo Ropero

Fiscalia demana 23 anys de presó per Rubén Calvo Ropero i el Govern d'Aragó, que és acusació popular, 26. Està acusat de dos delictes: un d'assassinat i un altre de trencament de condemna i reincidència.