Un noi de 20 anys ha estat detingut pels Mossos d'Esquadra com a presumpte autor d'un delicte de robatori amb violència a dos menors que va tenir lloc el passat 23 de febrer al municipi d'Esplugues de Llobregat. Els fets van tenir lloc quan els dos adolescents passejaven pel carrer i dos homes els van assaltar bruscament amb la intenció de robar-los els objectes de valor econòmic que portaven a sobre. Concretament, els seus telèfons mòbils i un patinet elèctric.

Un dels dos menors, però, es va intentar resistir i evitar que s'emportessin el patinet. Això va comportar que els lladres el comencessin a colpejar violentament. Finalment, els dos homes van poder complir el seu objectiu i van fugir del lloc amb el patinet elèctric i els telèfons mòbils dels dos adolescents. El jove que va rebre la pallissa va quedar malferit a terra pels múltiples cops i va haver de ser hospitalitzat per rebre atenció mèdica. 

Identificats gràcies a les càmeres de seguretat

En tenir coneixement dels fets, els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació per tal de localitzar els autors. Es van revisar les càmeres de seguretat de la zona on va tenir lloc el robatori, el que va permetre identificar-los, ja que eren dos vells coneguts de la policia catalana per fets similars. Les dues víctimes també els van poder identificar perfectament a les imatges de les càmeres i en un reconeixement fotogràfic.

Finalment, el passat 17 de maig, els Mossos van detenir un dels dos individus, a qui acusen de ser l'autor material del robatori. Es tracta d'un noi de 20 anys amb més d'una desena d'antecedents, alguns dels quals per robatoris amb violència i intimidació. Després de passar a disposició judicial, el noi ha ingressat a presó. La investigació per part dels Mossos d'Esquadra encara continua oberta i no es descarta que es puguin produir més detencions.