Nou encastament a Barcelona. Els Mossos d’Esquadra investiguen l’assalt que ha patit una empresa dedicada a la compra i venda de Bitcoins aquesta matinada al carrer Beethoven número 6, a Sarrià, a Barcelona. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, uns desconeguts, amb dos cotxes d’alta gamma, han atacat l’aparador de la botiga de la cadena GBTC Finance i ha accedit a l’interior, on s’han pogut emportar el caixer de criptomonedes, que funciona com a caixa forta del negoci.

Els fets s’han registrat de matinada, al voltant de les tres, quan s’ha rebut l’alerta d’aquest nou encastament a la zona alta de la ciutat de Barcelona. Els lladres, a bord de dos Land Rover Evoque, han perpetrat el robatori molt ràpid.

Han encastat un cotxe contra la persiana metàl·lica i després han escapat amb un dels cotxes. Segons les informacions policials, un dels dos vehicles que s’han fet servir, el que han pogut identificar, consta com a sostret. 

 

Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Sarrià-Sant Gervasi han arribat al lloc dels fets, però no s’han pogut interceptar els lladres, que ja havien escapat. La policia ha pogut precintar la porta a l’espera que els responsables es facin càrrec de l’establiment i puguin fer una valoració de danys. Alguns veïns s'han enfrontat amb els lladres, però tampoc han pogut evitar el robatori. A les imatges es veu com els lladres s'emporten el caixer, on es guarden els diners d'euros que són intercanviats per criptomonedes, i el carreguen en un cotxe. Els delinqüents han fet ús d'extintors per evitar que els veïns els aturessin.

Caixer per comprar i vendre Bitcoins

L’empresa assaltada aquesta matinada al carrer de Beethoven es dedica a la compra i venda d’actius financers digitals, com Bitcoins i altres divises, com Cardano, Etherum i Dogecoin. A l’interior de l’establiment hi ha un caixer que permet intercanviar euros o altre monedes de curs legal per aquestes criptomonedes. 

Encastament Barcelona - Bitcoins

Imatge de l'exterior de la botiga de Bitcoins, al centre de Barcelona / ElCaso.cat

Tot i això, els lladres només s’han pogut emportar monedes i bitllets d’euro, tenint en compte que les criptomonedes no es poden robar de manera física. En el capítol de força bruta d’aquesta matinada no es poden robar Bitcoins. El robatori de les criptomonedes és més elaborat, amb menys cotxes i més guants blancs i tècniques hackers. Ara per ara, es desconeix quina és la quantitat exacta que els lladres s’han pogut emportar de la botiga de Sarrià. 

La cadena té també botigues a Madrid, Palma, Castelldefels i Sant Cugat. A més de comprar criptomonedes des dels caixers, també es pot rebre assessorament sobre aquest tipus d’inversió i fins i tot es poden comprar objectes de regal relacionats amb la febre dels Bitcoins.

Un grau més en els encastaments a Barcelona

L’encastament d’aquesta matinada a Barcelona, segons fonts policials, és un grau més i no sembla tenir relació amb el que es va viure, per exemple, la setmana passada contra una botiga de càmeres de fotografia de la ronda d’Universitat. En aquella ocasió, també avançada per ElCaso.cat, els lladres es van poder emportar 100.000 euros en material.

Encastament Barcelona - Bitcoins

Imatge des de l'exterior de la botiga assaltada a Barcelona / ElCaso.cat

En el cas de GBTC l’assalt s’ha fet amb cotxes d’alta gamma, robats expressament per aquest tipus d’assalt, sabent que en cas d’haver d’escapar de la policia, sigui en persecució o havent de xocar contra una patrulla dels Mossos, amb un cotxe d’aquestes prestacions, l’evasió serà més fàcil. A hores d’ara els Mossos d’Esquadra mantenen oberta una investigació per aclarir els fets i poder identificar els autors de l’assalt, si bé anaven amb la cara tapada i la seva detenció, com en la majoria de bandes que actuen amb un modus operandi semblant, és molt complicada.