La causa judicial per la caiguda d'un arbre sobre una atracció a PortAventura que va deixar catorze persones ferides quedarà finalment en res. La titular del jutjat d'instrucció número 4 de Tarragona ha arxivat la causa oberta en considerar que va tractar-se d'un accident "fortuït". En aquest sentit, després de consultar els atestats policials i els informes mèdics de les víctimes, la jutgessa  ha considerat que es va tractar d'un fet eventual i ha descartat que hi hagués una actuació negligent per part dels responsables del parc tant abans com durant i després de l'accident.

Segons ha detallat la magistrada en la interlocutòria, els operaris del parc, abans que es posés en marxa l'atracció, van fer les comprovacions pertinents als protocols establerts i no van detectar cap mena d'anomalia. No va ser fins mitja hora després que l'arbre va caure al mig de la via de l'atracció, provocant l'impacte de la vagoneta. A més, la jutgessa apunta que les tasques de tala i cura dels arbres per part del parc eren correctes i que el vent, en el moment de l'accident, era inferior als més de 50 quilòmetres per hora a partir dels quals PortAventura tanca les atraccions. Per aquest motiu, considera que els fets no constitueixen delicte i recorda a les víctimes que poden plantejar les indemnitzacions que puguin correspondre'ls per la via civil.

Catorze persones ferides

L'accident investigat va tenir lloc el passat 11 de febrer, en el primer cap de setmana d'obertura de PortAventura, quan un arbre va caure sobre la via de l'atracció Tomahawk i la vagoneta que hi circulava va impactar-hi. El xoc va provocar que catorze persones resultessin ferides de diversa consideració. Dues d'elles, en estat crític, van haver de ser evacuades d'urgència als hospitals de Bellvitge, a l'Hospitalet de Llobregat, i al Joan XXIII de Tarragona. De la resta de persones afectades, tres van ser traslladades a l'Hospital de Santa Tecla de Tarragona i altres dues al de Reus, totes cinc en estat menys greu.