La Nadia i el seu marit residien a Màlaga, però durant un temps de vacances que eren al seu país, a Bèlgica, l'home va patir un ictus i després de tres mesos va acabar morint. La dona va decidir tornar amb el cotxe carregat de tots els seus records i les cendres del seu marit cap a Màlaga, per continuar amb la seva vida de jubilada, i, alhora, acomiadar el seu marit llençat les cendres en una platja del sud d'Espanya on ells dos havien passat hores i hores passejant els seus gossos.

Pla de viatge torçat a Barcelona

El pla del viatge, romàntic i emotiu, passava, aquest dijous, per Barcelona, on la parella té un dels seus fills, que fa anys que hi viu. Després d’hores de viatge des de Bèlgica, la dona havia arribat a la capital de Catalunya. I aquí, a casa nostra, és on tot s’ha torçat.

Avui al matí quan han anat a buscar el cotxe per continuar amb la ruta, al passeig de Picasso, al districte de Ciutat Vella, just davant del parc de la Ciutadella, s'han trobat una de les finestretes trencades. Hi faltaven objectes a l'interior. Un lladre ha trencat el vidre i s'ha emportat diverses coses, entre d'altres, una maleta amb roba, una bossa amb ulleres, les claus del pis de Màlaga i també l'urna on hi havia les cendres de l'home mort i que havien de ser llençades a la platja d'Almayate.

Els fets són d’aquesta nit, assegura la Nadia, que explica a ElCaso.cat que la roba i les maletes no tenen gens d'importància davant de la greu pèrdua de les cendres del seu marit. Juntament amb el seu fill esperaven a mig matí que la policia aparegués a la zona on hi havia el cotxe per tal de poder denunciar els fets, però l’han fet anar fins a la comissaria de Ciutat Vella, a Nou de la Rambla, per presentar denúncia. 

El fill de la Nadia esperava al costat del cotxe i, amb unes amigues, han resseguit els contenidors de la zona per si podien localitzar l'urna. Quan els lladres hauran descobert que havien robat el cos fet cendres d’una persona, esperen, que no l’hagin fet malbé i que l’hagin abandonat amb precaució per tal de poder ser recuperat. Ara per ara, però, les cendres del marit de la Nadina encara no han aparegut. Cada hora que passa, la dona i el seu fill, entre plors, comencen a entendre que pot ser molt complicat recuperar l’urna.

Cendres del marit robades a Barcelona

Més enllà, evidentment, del valor econòmic de l'urna que ha estat sostreta, el que no es pot pagar amb diners és el valor sentimental del record d'una persona que has estimat i que ja no hi és. Les cendres havien de ser llençades en una platja on la Nadia i el seu marit passejaven el gos, en un poblet a tocar de Màlaga, a Almayate, i ara estan desaparegudes, en el millor dels casos, en mans d'uns lladres, o abocades en qualsevol lloc.

WhatsApp Image 2023 09 29 at 12.56.10
La Nadia, entre plors, espera poder recuperar l'urna amb les cendres del seu marit, que ha acabat en mans d'uns lladres a Barcelona | Cedida. 

Són habituals aquest tipus de robatoris en algunes zones de la ciutat i també en aparcaments públics de Barcelona. El cotxe portava diverses maletes i articles, del traslladat de Bèlgica a Andalusia, que es veien des de l’exterior, un fet que ha fet llépol el cotxe a ulls dels lladres. Quan els Mossos d’Esquadra rebin formalment la denúncia obriran una investigació per intentar localitzar el o els lladres i poder col·laborar amb la Nadia per recuperar les cendres del seu difunt marit.