Les autoritats italianes han confirmat l'arrest del canadenc Paul Haggis, aclamat guionista i director de cinema guardonat amb un Òscar, per un delicte d'abús sexual. El famós guionista canadenc, que ha col·laborat en nombroses ocasions amb figures de la talla de Clint Eastwood, o en sagues com la de James Bond, era en una localitat italiana per atendre el festival "Allora Fest"; però, presumptament, ha passat dos dies abusant sexualment d'una jove de forma reiterada. No és la primera denúncia d'aquest tipus que el canadenc rep.

El director de la pel·lícula "Crac" ha estat arrestat a la ciutat italiana d'Ostuni, a la regió de la Pulla, fins on s'havia desplaçat per participar en el festival internacional de cinema, art i música "Allora Fest". L'acusen de delictes de violència sexual i lesions personals agreujades contra una jove, de qui no ha transcendit més informació personal.

Haggis hauria obligat una jove a mantenir relacions sexuals

El guionista i director canadenc, que es troba en aquests moments detingut com a presumpte autor de delictes de violència sexual i lesions agreujades, hauria obligat una jove a mantenir relacions sexuals amb ell durant dos dies consecutius. Segons ha transcendit, l'home, de 69 anys, hauria tingut la noia tancada a la seva casa en contra de la seva voluntat. Encara que no s'han fet públics detalls sobre la víctima, com la seva edat o nacionalitat, els mitjans italians han confirmat que la víctima i el presumpte agressor es coneixien d'altres ocasions, i que la jove és de nacionalitat estrangera.

La víctima va ser abandonada a l'aeroport en unes condicions "precàries"

Després de cometre les presumptes agressions, els mitjans italians afirmen que Paul Haggis ha abandonat la víctima a l'aeroport Papola Casale. La dona aparentment presentava unes condicions físiques i psicològiques "precàries". El personal de l'aeroport i la policia de duanes, en veure la dona en un estat tan deplorable, la van atendre i la van tranquil·litzar. El personal i les autoritats, posteriorment, van acompanyar la presumpta víctima a interposar la denúncia, i a continuació va ser traslladada a l'hospital de Bríndisi. Una vegada allà, es va activar el protocol dedicat a les víctimes de violència sexual.

Aeroport Bríndisi Itàlia
Presumptament, Paul Haggis va abandonar la víctima a l'aeroport de Bríndisi en un estat "precari", i va ser el personal de l'aeroport el que va atendre la dona i la va acompanyar a interposar la denúncia. / Google Maps

No és la primera vegada que Haggis rep aquest tipus d'acusacions

Aquesta denúncia, tanmateix, no és la primera que el guionista de pel·lícules com "Million Dollar Baby" rep. Quatre anys enrere, el 2018, quatre dones van acusar a Haggis de diversos delictes, entre ells agressió sexual, assetjament i violació.