Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest matí a Castellví de Rosanes, al Baix Llobregat, l'home que va provocar l'incendi que va calcinar unes 200 hectàrees de massa forestal antre aquest municipi i Martorell, la setmana passada.

En una investigació conjunta amb els Agents Rurals, s'ha pogut identificar l'autor dels treballs que s'estaven fent a la finca des d'on una espurna va saltar al bosc i va fer iniciar l'incendi del Baix Llobregat.

L'home ha estat detingut acusat d'un delicte d'incendi per negligència greu i ha estat traslladat a la comissaria de Martorell, on hi haurà de passar la nit. Està previst que sigui demà quan sigui entregat al jutge que porta el cas i que va rebre les diligències per investigar l'incendi.

Els agents actuants van determinar que s'havien estat fent uns treballs mecànics en una tanca perimetral d'una finca a la zona de Valldaina, limítrof amb terreny forestal. A la zona es van localitzar les eines i es van poder recollir mostres de les restes d'uns treballs de soldadura, incloses les barres de soldar. Amb els indicis recollits, el Cos d'Agents Rurals va poder identificar a una persona com a presumpte responsable d'aquests fets.

Una segona hipòtesi, descartada

Al llarg de la investigació, els Agents Rurals també van treballar la possibilitat que el foc s'hagués pogut produir a partir d'una línia elèctrica que transcorre la zona.

El Grup de Suport Aeri dels Agents Rurals va comprovar mitjançant drons i càmeres tèrmiques el recorregut de la línia, fet que va descartar aquesta hipòtesi en no trobar-se cap anomalia.

Incendi extingit

Els Bombers de la Generalitat van donar per extingit dissabte a les nou del vespre l'incendi que dimarts es va declarar entre Castellví de Rosanes i Martorell, al Baix Llobregat, i que ha cremat unes 200 hectàrees.

El foc va obligar a desallotjar un centenar de persones de casa seva i preocupava perquè afectava una comarca densament poblada. Després de considerar-lo controlat dijous, els Bombers l'han donat per extingit aquest dissabte després de fer una darrera revisió pel perímetre per tal de descartar punts calents.

Controlat l'incendi de l'Empordà

Durant el cap de setmana els Bombers també han treballat en un altre incendi provocat per una negligència. Una burilla mal apagada llençada des d'un cotxe ha provocat un devastador incendi al Parc Natural del Cap de Creus, a l'Empordà. Durant tot el cap de setmana les flames han calcinat 420 hectàrees a Llançà, Port de la Selva i Selva de Mar. Aquest diumenge al vespre el van poder donar per controlat després d'estabilitzar-lo a primera hora.