Els Mossos d’Esquadra investiguen un cinquè apunyalat aquesta nit a la ciutat de Barcelona. Tot i això, aquest, que la víctima també ha resultat ferida greu, tal com ha pogut saber ElCaso.cat, no s’ha produït a la zona de la festa major de la Mare de Déu de la Mercè, és a dir, en cap dels escenaris de gran aglomeració de persones que aquesta nit han omplert la ciutat en la revetlla de la patrona de la ciutat. L’avís d’aquest apunyalament és anterior a l’incident on quatre persones han resultat ferides a la zona de Nova Icària, que ha estat a les quatre de la matinada. Aquest nou apunyalament que s’ha conegut ara és de dos quarts de tres i està ubicat a la zona de Baró de Viver, al districte de Sant Andreu, segons han explicat a aquest mitjà fonts policials. 

Apunyalat al pit a la via pública

Per causes que encara no estan clares, un home ha ferit amb una ganivetada a la zona del tòrax un altre home, que ha hagut de ser atès i estabilitzat pel Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que l’han pogut evacuar. Segons les primeres informacions, la ganivetada al pit l’ha deixat ferit greu i si bé s’havia pogut estabilitzar, els sanitaris han arribat a patir per la vida del ferit. 

Agents de la comissaria de Sant Andreu i agents de la unitat d’investigació han localitzat testimonis dels fets i ara, a mesura que avancin les diligències, esperen poder esbrinar què va passar. Alguns dels testimonis asseguren que l’enfrontament va arrencar a l’interior d’un local d’oci, un extrem que la policia catalana està intentant confirmar. 

Quatre apunyalats a Nova Icària i dinou detinguts

Aquest apunyalat no ha estat l’únic d’aquesta segona nit, la més forta, de les festes de la Mercè de 2023. Els escenaris del Bogatell i de Menéndez i Pelayo, a les Corts, han congregat unes 30.000 persones en cada un dels espais, amb incidents puntuals en la finalització dels concerts, quan els Mossos i la Guàrdia Urbana, amb equips antiavalots, han netejat la zona. A la zona de la platja, a Nova Icària, s'ha registrat un atac en grup contra diverses persones amb un resultat de quatre persones ferides, una d’elles molt greu, amb ferides crítiques. Tres van ser ferits a la plaça de Tirant lo Blanc i després els atacants, amb patinets, han marxat per carrer d’Àlaba, i a la zona d’oci, a tocar de Razzmatazz, van fer una quarta persona. 

Durant tota la nit, i segons dades encara no oficials, els Mossos d’Esquadra han detingut dinou persones relacionades amb robatoris i furts a les zones on es feien actes de la festa major. Entre d’altres, sobresurt un home detingut per haver agredit, i obert el cap, a un altre noi a qui li volia robar el mòbil, a la zona del Camp Nou, a tocar dels concerts de les Corts. Agents de paisà dels Mossos l'han localitzat i detingut, gràcies a la descripció que ha fet la víctima i un testimoni.