Els Mossos d’Esquadra han detingut un home, de 32 anys i de nacionalitat italiana, que aquest dimarts al vespre va intentar atacar amb un ganivet un operari que estava arreglant el pany forçat d’un local on l’arrestat es volia instal·lar, de manera il·legal. L’arrestat és un jove que té, segons ha pogut saber ElCaso.cat, 20 antecedents policials, la majoria per robatoris. 

Va entrar en un local per ocupar-lo

La història d’aquest nou cas d’inseguretat que viu Barcelona va començar al voltant de les vuit del vespre en un local del carrer de Floridablanca de la capital de Catalunya, entre els carrers de Calàbria i Rocafort. Un home va forçar el pany d’un local per accedir-hi amb la seva família. Quan el porter de la finca va veure que algú havia obert el pany, va trucar al responsable de manteniment, que va enviar un manyà per arreglar els desperfectes que un desconegut havia fet al mecanisme del pany.

Quan el manyà va arribar i es va disposar a arreglar el pany, un home de 32 anys va sortir de l’interior del local i va amenaçar al porter i a l’operari amb un ganivet. Va arribar a exhibir l’arma i a proferir insults contra els dos homes, però no va fer-ne ús, i es va amagar de nou al local. Els Mossos d’Esquadra es van desplegar a la zona diverses unitats, entre d’altres furgonetes de l’ARRO i també vehicles de seguretat ciutadana. 

Detingut per amenaces per intentar apunyalar el manyà i el porter de la finca

Quan van poder aclarir qui era l’autor de les amenaces, van demanar poder-lo identificar i quan va sortir del local va quedar arrestat. Segons fonts de la policia catalana, a l’interior del local ocupat hi havia tres persones més, un adult i dues criatures menors d’edat, que van sortir de manera voluntària.

Sempre segons la versió dels Mossos, els agents van oferir la possibilitat de posar-se en contacte amb serveis socials, tenint en compte que havien ocupat el local per tenir un sostre, però finalment van declinar l’oferta. Amb un cotxe patrulla van traslladar la dona i els dos menors a casa d’un familiar.

Multireincident per delictes de robatori

El detingut, acusat d’un delicte de lesions, va ser traslladat a la comissaria de Les Corts, on ha passat la nit, a l’espera de ser entregat al jutge aquest matí, dimecres 10 de novembre. Segons ha pogut saber ElCaso.cat de fonts oficials l’arrestat té 32 anys, és de nacionalitat italiana i només per Mossos ja té 20 antecedents policials, la majoria, per robatoris. L’acció del porter, tot i que gairebé acaba ferit, va evitar una nova ocupació il·legal a la Barcelona fora de control.