La Guàrdia Civil ha detingut un jove de 19 anys i una adolescent menor d'edat com a presumptes autors d'un homicidi en grau de temptativa després d'intentar matar al seu domicili una dona de 69 anys, a Villarrín de Campos (Zamora). La jove menor d'edat tenia "afinitat familiar" amb les víctima, segons fonts properes al cas recollides per Europa Press.

"Venjança o rescabalament personal contra l'agredida"

Els fets es remunten al 30 d'agost d'aquest any, quan una dona va ser assaltada al seu domicili, a això de les 3.30 hores de la matinada, i va patir diverses ferides d'arma blanca que li van causar diversos danys i van obligar a intervenir als serveis d'emergències, que van traslladar a la víctima al Complex Assistencial de la capital.

Després d'investigar els fets, els agents van detenir l'home de 19 anys el passat 7 de setembre com a presumpte autor d'aquest intent d'homicidi. Poc després, la Guàrdia Civil va fer el mateix amb la menor d'edat, que té "afinitat familiar amb la víctima".

En un primer moment, des de la Guàrdia Civil no es descarta cap hipòtesi, però s'estudien dues línies d'investigació. Cap d'elles no està relacionada amb el robatori, en principi descartat pels agents. La via que presa més força és que "la motivació del succeït tingui que veure amb algun tipus de revenja o rescabalament personal contra l'agredida", que va arribar a manifestar que havia vist la "silueta" d'un encaputxat a casa seva.

Les diligències i detinguts han estat posats a disposició del Jutjat d'Instrucció, que va decretar l'ingrés a presó d'un dels detinguts i l'internament de la persona menor d'edat en un centre de reinserció.

Mor la jove que va caure per un penya-segat quan es feia una selfie

Una jove de 26 anys i nacionalitat ucraïnesa va ingressar en estat crític a l'hospital General d'Alacant després d'estimbar-se pel penya-segat de 20 metres a Benidorm quan es feia una selfie -autoretrat-. Va ser rescatada i reanimada de l'aigua però, després de diversos dies ingressada en la Unitat de Reanimació, la jove ha mort.

Blalcón d'Europa Benidorm / Europa Press

Balcó de Benidorm / Europa Press

De l'aigua va ser rescatada per socorristes que van arriscar la seva integritat per portar-la fins a unes roques properes i practicar-li les primeres maniobres de reanimació, abans de ser traslladada en estat inconscient fins al port.

L'equip mèdic arribat al lloc va realitzar la reanimació cardiopulmonar avançada a la dona i altres tècniques d'estabilització fins que van aconseguir recuperar les seves constants vitals. Després de ser estabilitzada, va ser traslladada per politraumatisme i símptomes d'ofegament a l'Hospital General Universitari d'Alacant, on ha mort aquest divendres.