Poc abans de dos quarts de nou del matí d'aquest dijous, un alumne de 14 anys de l'Institut d'Educació Secundària Elena García Armada, a Jerez de la Frontera (Cadis), ha irromput a l'escola, armat amb un ganivet de grans dimensions, i ha apunyalat tres professors i dos companys, als quals ha ferit de gravetat. Diverses patrulles de la Policia Nacional i de la Policia Local s'han desplaçat fins al centre i han arrestat el menor sospitós. Les víctimes han estat traslladades d'urgència a l'Hospital de Jerez, i a hores d'ara l'institut —situat al carrer Santa Josefina— s'està evacuant. 

Ha pres diversos ostatges 

Segons les primeres informacions, al voltant de les 8.25 h d'aquest matí, l'adolescent ha arribat a l'escola, com cada dia, però, en comptes de dirigir-se a l'aula per començar les classes, ha tret un ganivet de la motxilla i ha amenaçat diversos companys. El noi els ha retingut en una de les estances que en aquell moment estava buida, de manera que ha pres els seus companys com a ostatges

Es desconeixen les causes que han motivat aquest comportament tan violent, però el que sí que se sap és que diversos professors han intentat reduir l'estudiant, moment en què han resultat ferits. La pitjor part se l'ha endut una de les professores, que ha rebut una punyalada a l'ull

Podria patir un trastorn 

Els agents de la Policia Nacional que han acudit a l'escena han traslladat el noi a comissaria per interrogar-lo. Segons sembla, l'atacant podria patir algun tipus de trastorn maduratiu, motiu pel qual no ha estat detingut, sinó només posat sota custòdia policial, mentre esperen l'arribada dels seus pares. 

Fins a l'institut s'ha desplaçat la batllessa de Jerez, María José García-Pelayo, així com el delegat d'educació, José Ángel Aparicio. Mentrestant, els alumnes estan tornant a casa, després que els seus pares els hagin anat a buscar tan bon punt han rebut la notícia de l'incident.