Els Mossos d'Esquadra investiguen la mort d'un jove que ha estat apunyalat aquesta matinada davant d'una de les discoteques de Calella, al Maresme, segons ha pogut saber ElCaso.cat. Els fets, confirmats per la policia catalana, han passat al voltant de les cinc de la matinada a la discoteca Oxygen i la víctima és un jove turista, de nacionalitat anglesa, d'uns 30 anys. L'incident, que encara s'està investigant, s'ha originat per una baralla, que ha acabat amb una agressió d'arma blanca que ha tocat una zona vital del jove, que ha mort allà mateix. També hi ha un altre afectat que ha estat ferit i traslladat a l'hospital.

La Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de la regió metropolitana Nord dels Mossos d'Esquadra ha obert una investigació per detenir l'autor material i altres implicats en la baralla, que, a primera hora del matí, no havien pogut  ser identificats, si bé les imatges de les càmeres de seguretat del local han permès a la policia poder tancar el cercle. Segons les primeres informacions a les quals ha tingut accés ElCaso.cat, els agressors serien joves estrangers residents al municipi, magrebins i dominicans, si bé aquest extrem s'haurà de confirmar durant les hores vinents, quan puguin ser tots identificats i arrestats. Finalment, poques hores després, efectius de la DIC han arrestat un home dominicà que estaria relacionat amb la mort violenta, tot i que no està clar que sigui l'autor material del crim i la policia catalana continua cercant a la resta de persones que haurien participat a la baralla.

7602efa4 6e0c 4dd9 b164 3eaad68ee246
Imatge de l'exterior de la zona de l'incident, a Calella / Jordi Pujolar

Investigació oberta per aclarir els fets

Sigui com sigui, la investigació haurà de ser àgil per evitar que escapin, tot i que ja hi ha un detingut. De manera paral·lela, també s'han iniciat els tràmits per comunicar la defunció al cos consular britànic per tal d'iniciar els tràmits de comunicació amb la família i posterior repatriació del cadàver. Els investigadors dels Mossos també estan prenent declaració a les persones que han presenciat la baralla per aclarir què ha passat i què l'ha motivat.

Aquest nou crim a Catalunya, ara en un entorn d'oci, amb una ganivetada mortal, és un més dels que gairebé cada setmana omplen els titulars de la premsa catalana. Les dades de 2023 van ser preocupants, superant els 70 homicidis violents a casa nostra, però aquest 2024, abans de tancar el juny, la meitat de l'any, les dades segueixen disparades i fora de control.