Els Mossos d’Esquadra han detingut un home de 30 anys de nacionalitat espanyola que la passada Nit de Reis, el 5 de gener, va apunyalar, presumptament, un home i li va robar el cotxe a la zona d’Empuriabrava, a l'Alt Empordà. La policia catalana va rebre l’avís que aquella nit un home havia estat ferit amb una arma blanca per sostreure-li el cotxe.

La víctima, que va poder trucar al 112, no va saber explicar on era. Només va poder indicar que estava ferit enmig d’un camp i que un home se li havia emportat el seu cotxe.

Van trobar el ferit en un camí forestal

Es va iniciar una recerca per tal de localitzar l’home que havia alertat al telèfon d’emergències i es va poder trobar el ferit en un camí forestal que va de Castelló d’Empúries a Roses. Ràpidament, es va activar una ambulància per atendre la víctima que presentava dues ferides sagnants, que segons ha pogut saber ElCaso.cat, a la zona del coll.

El lladre del cotxe no va poder escapar massa. A uns vint metres d’on havia atacat a l’home, els Mossos d’Esquadra van trobar un turisme bolcat amb una persona dins. Els policies van obrir la porta que, a causa de l’accident, havia quedat bloquejada i van rescatar la persona atrapada.

Dins del vehicle hi havia un ganivet tacat de sang i l’home portava a sobre una pistola detonadora i la funda del ganivet. Els Mossos el van relacionar amb els fets que havien passat pocs minuts abans i el van detenir com a presumpte autor de l’agressió.

S'havien conegut en un bar

Segons van poder esbrinar els investigadors, els dos homes, víctima i botxí, s’havien conegut prèviament en un bar i després de consumir begudes van marxar junts. El propietari del cotxe es va oferir acompanyar-lo a casa i durant el trajecte l’agressor el va amenaçar amb la pistola per fer-lo desviar cap a la zona boscosa, on el va ferir amb el ganivet per robar-li el cotxe.

El lladre anava completament borratxo

Tot sembla indicar que per l’estat etílic del lladre, va perdre el control del cotxe a pocs metres d'on l’havia robat i es va estavellar. Va poder ser alliberat de l’interior del cotxe i detingut.

Imatge d'un control dels Mossos d'Esquadra (ARRO) / ACN

Els Mossos van trobar l'autor de l'agressió a vint metres, estavellat amb el cotxe que havia robat / Arxiu ACN

En ser identificat, els Mossos van poder saber que es tractava d’un home amb múltiples antecedents i conegut de la policia.

El jutge el va enviar a presó

Va ser posat a disposició del jutge el passat 8 de gener i el jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres en va decretar el seu ingrés a presó, segons ha explicat la policia catalana en una nota de premsa.