La Policia Nacional ha detingut un home que, aprofitant un permís penitenciari, havia simulat que estava buscant un pis de lloguer a Valladolid per emmordassar, agredir i robar l’agent immobiliària que li estava ensenyant l’habitatge. El lladre es va endur la targeta de crèdit, amb la qual va extreure 600 euros del banc. A més, havia agafat una còpia de les claus de l'immoble per quedar-s'hi a dormir. L’individu està acusat dels delictes de detenció il·legal, robatori amb violència, estafa, atemptat contra els agents de l’autoritat, danys i trencament de condemna per no presentar-se a la presó de Topas, a Salamanca, quan li tocava.

Va simular que estava buscant un pis de lloguer per agredir i robar l’agent immobiliària

El passat 20 de desembre, una dona es va presentar a la comissaria per denunciar que havia estat víctima d’un robatori. Segons va explicar als agents, a primera hora del matí un home havia anat a l'agència immobiliària on treballava buscant un pis de lloguer i havien concertat una visita per unes hores més tard. Ja a l’habitatge en qüestió i, mentre li estava ensenyant l’habitació, el potencial llogater es va abalançar sobre ella i la va agafar del coll dificultant-li la respiració. Després, la va llençar contra el llit, tot i que va caure a terra i es va donar un fort cop a la cara.

L’home la va emmordassar i li va lligar les mans amb cinta americana. Quan ja estava immobilitzada i no podia parlar, el lladre li va començar a regirar la bossa de mà i li va agafar el telèfon mòbil de l’empresa, diners en efectiu i una targeta de crèdit, obligant a la dona a què li donés el codi PIN. Aleshores, va marxar i va tornar al cap d’una estona, havent retirat 600 euros d’un caixer automàtic proper. La va advertir que havia de tornar a la feina, no denunciar-ho a la policia ni al banc i que no podia donar de baixa la targeta en uns dies.

Després de ser alliberada i tornar a l’agència immobiliària, la seva cap la va portar a un centre hospitalari veient l’estat en què es trobava. Allà li van detectar un politraumatisme. Posteriorment, van anar a la comissaria a posar la denúncia. Gràcies a la seva declaració, la policia va poder identificar l’agressor, a qui van localitzar a només 20 metres de l’habitatge on s’havien produït els fets. L’home portava unes bosses amb menjar i beguda i tenia la intenció de quedar-se a dormir al pis.

Els agents van procedir a la seva detenció, a la qual es va resistir amb violència. En el registre se li van intervenir un joc de claus de l’habitatge, on es va trobar una bossa amb les seves pertinences. Durant el seu trasllat a les dependències policials, el detingut va seguir amb la seva actitud desafiant, arribant a escopir als policies i provocant destrosses a l’interior del cotxe patrulla. Després de passar a disposició judicial, el jutge n’ha decretat el seu reingrés a presó