Ha tornat a passar. Al voltant de les sis del matí d’aquest dilluns uns desconeguts han volgut assaltar amb dos cotxes la botiga Dior de passeig de Gràcia de Barcelona.

Els lladres han encastat el cotxe contra l’aparador de la botiga, però, segons les primeres informacions de la investigació que té en marxa els Mossos d’Esquadra, no han pogut accedir a la botiga. Les pilones que hi havia a l'exterior, i que moltes botigues de roba cara del passeig de Gràcia han instal·lat per evitar robatoris, han funcionat.

Assalt botiga Dior Passeig de Gràcia / Carlos Baglietto

Les pilones instal·lades per al botiga han evitat l'èxit del robatori / Carlos Baglietto

El cotxe dels lladres s'ha quedat a l'exterior, generant alguns desperfectes a l'aparador de la botiga, però sense poder accedir a l'interior de la botiga, evitant així un robatori que hagués pogut sumar milers d'euros, tenint en compte el tipus de roba i complements que es poden trobar a la venda en aquesta botiga. 

Xoc contra un cotxe dels Mossos

En la fugida, els lladres han estat perseguits per una patrulla dels Mossos d’Esquadra, han xocat contra el vehicle policial, però s’han pogut escapar. Segons informacions policials, els agents de la comissaria de l'Eixample dels Mossos d'Esquadra, que són els que han intentat aturar els lladres, no han resultat ferits en la persecució pels carrers de la ciutat.

encastament barcelona

Imatge del cotxe que ha assaltat la botiga Dior de Barcelona / Cedida

La policia catalana ha obert una investigació per aclarir els fets i poder identificar, localitzar i detenir els autors d’aquest nou assalt violent en una de les botigues dels eixos comercials més cars de la capital de Catalunya i de tot el país. 

Passeig de Gràcia, l’objectiu d'uns lladres complicats d'enxampar

Els Mossos d’Esquadra investiguen els fets, que no són nous, i que es van repetint de manera cíclica. A principi d’any hi va haver una escalada de robatoris amb aquest modus operandi, en diversos punts de la ciutat i concretament, aprofitant que la ciutat estava buida pel toc de queda, també en aquesta zona VIP de Barcelona.

Durant aquelles setmanes es van registrar robatoris a les botigues de Dolce Gabbana, Tommy Hilfiger, Salvatore Ferragamo -assaltada dos cops en poc temps- i G-Star, sempre amb el mateix mecanisme. Els lladres encastaven el cotxe contra l’aparador i en qüestió de minuts assaltaven l’interior de la botiga i s’emportaven tot el que podien. Pel preu elevat dels productes, en pocs segons el botí s’enfilaven a milers d’euros, tal com van assegurar els responsables de les botigues assaltades a ElCaso.cat.

Assalt botiga Dior Passeig de Gràcia / Carlos Baglietto

Imatge dels desperfectes de l'assalt d'aquesta matinada a la Dior de passeig de Gràcia / Carlos Baglietto

Els Mossos d’Esquadra van ampliar la vigilància en aquesta zona de botigues cares de Barcelona, però no va acabar de funcionar. Els lladres aprofitaven els canvis de torn de la policia catalana per assaltar les botigues. Alguns dels comerços van contractar seguretat privada, que estacionava vehicles davant dels aparadors, per evitar ser atacats. 

Les investigacions, asseguren els Mossos d’Esquadra, són molt complicades. Són grups amb molta mobilitat, actius per l’àrea metropolitana, que actuen amb vehicles robats i que deixen poques pistes als policies per poder-los detenir. La circulació dels objectes robats al mercat negre pot ser una bona via per caçar-los, però no sempre funciona. La policia catalana, de l’escalada de robatoris de principis de 2021 no han anunciat cap detenció ni haver pogut desarticular cap banda organitzada dedicada a aquest tipus d’assalts.