Troben un dofí mort a la platja de Blanes, Selva, en estat de descomposició. Va ser un veí qui el va localitzar i va donar l'avís.

Apareix un dofí mort a la platja de Blanes

Un veí de Blanes passejava per la platja aquest dijous a dos quarts de quatre de la tarda quan va localitzar un dofí varat a la sorra, a 10 metres de la sortida de la riera de la Plaça Catalunya de la localitat.

Va donar l'avís de seguida a la Policia Local, que va enviar diversos agents policials i de Protecció Civil mentre s'esperava l'arribada dels Agents Rurals, encarregats de fer l'atestat de la troballa.

El dofí mostrava signes de descomposició avançada, cosa que va fer impossible la possibilitat de realitzar una necròpsia al Centre de Recerca en Sanitat Animal (CReSA) per determinar els motius de la seva mort, tal com s'havia fet amb els últims cetacis trobats a Blanes.

Signes de descomposició avançada

Després de confirmar que no es faria necròpsia i de realitzar l'atestat, van ser els serveis de neteja els encarregats de retirar-lo de la sorra i de traslladar-lo fins a l'abocador de Lloret de Mar, també a Selva, per enterrar-lo en cal viva.

Delfin rallado / PxHere

Els dofins ratllats són els principals cetacis de la Mediterrània i els seus avaraments ja no són inusuals / PxHere

L'aparició de cetacis com els dofins morts a les platges catalanes i de Blanes s'ha convertit ja en un fet usual.

La majoria són exemplars de dofins ratllats, una espècie molt més estesa que els mulars. De fet, els seus avaraments representen més d'un 60% del total dels que es produeixen a les costes de la Mediterrània nord-occidental.