El cadàver del barranquista espanyol Diego Maeztu Martínez de Morentin (38 anys), desaparegut el 12 d'agost de 2020 en un accident en el qual també van morir els seus tres companys, ha estat finalment trobat a la zona de Vattis del cantó de San Gal (a l'est de Suïssa) el lloc on es va registrar la desgràcia.

Apareix el cadàver de Diego Maeztu

El diari local Neue Zurcher Zeitung no ha donat detalls sobre el lloc i les circumstàncies de la troballa, però sí que han indicat que el cos sense vida va poder ser recuperat en una zona pròxima a les goles de Parlitobel, on es va produir l'accident el passat mes d'agost.

diego maeztu

Imatge d'arxiu del jove Diego Maetzu, aparegut mort a Suïssa / ElCaso.com

Un expert barranquista enxampat per una tempesta

Maeztu, de 38 anys i resident en la localitat navarresa d'Allo, es va veure sorprès per una forta tempesta quan feia barranquisme amb els seus companys Mikel Lasa (33 anys), Mikel Zabalza (29) i Tontxu González (48).

Els cadàvers d'aquests tres barranquistes, que com Maeztu tenien àmplia experiència en aquest esport, van ser trobats poc després de l'accident ocorregut fa nou mesos a l'embassament de Gigerwald.

La recerca de Maeztu després dels primers dies es va veure dificultada per la pluja.

Les zones alpines de Suïssa són un destí freqüent per als amants del barranquisme i són també habituals els accidents relacionats amb aquest esport de risc al país centreeuropeu. La mort dels quatre joves, que estaven a Suïssa amb les seves parelles, va trasbalsar la vida dels seus pobles, al País Basc i Navarra.

Barranco Suiza / EFE

Imatge dels equips d'emergència a la zona de l'accident, fa nou mesos / EFE