Un incendi ha cremat aquest dimarts a la tarda una zona de vegetació de Sant Vicenç dels Horts, al Baix Llobregat. El foc s’ha declarat a la zona del parc del Pi Gros per causes que són desconegudes. Com a mesura de precaució, s’ha hagut de tallar el carrer Osca i s’ha decidit confinar una quarantena de persones a l’interior de l’Institut Gabriela Mistral, entre elles 30 alumnes, per la proximitat de les flames. El foc ha pogut ser controlat passades les cinc de la tarda sense que hi hagués cap afectació personal.

Un incendi crema una zona de vegetació a Sant Vicenç dels Horts

El foc s'ha iniciat a primera hora de la tarda al parc del Pi Gros de Sant Vicenç dels Horts, una zona muntanyosa plena de vegetació. Fins al lloc de l’incendi s’han desplaçat deu dotacions dels Bombers de la Generalitat per apagar les flames, així com efectius de la Policia Local, els Mossos d’Esquadra i l'Agrupació de Defensa Forestal de Sant Vicenç. El foc ha generat una gran columna de fum negre que ha estat visible des d’alguns punts allunyats de la ciutat de Barcelona. Des de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts s’ha demanat a tots els veïns que no s’acostessin gaire a la zona.

La proximitat de les flames ha obligat a confinar l'Institut Gabriel Mistral i tallar el carrer Osca. Segons han informat els Bombers de la Generalitat, el foc s'ha donat per controlat quan passaven pocs minuts de les cinc de la tarda i les persones confinades a l'interior del centre educatiu han pogut sortir després d'estar una hora tancats. S'ha remullat la zona per evitar que les flames poguessin revifar. En total, es calcula que la superfície afectada pel foc és d'uns 4.700 metres quadrats. La ràpida actuació dels serveis d'emergències han permès que l'incendi no s'estengués ràpidament, tenint en compte l'episodi de fort vent que hi ha a Catalunya per culpa de la borrasca Denise.