Dos autobusos i un turisme s'han vist implicats en un aparatós accident de trànsit a l'autovia A-92, a l'altura de Moraleda de Zafayona (Granada). El balanç d'aquest accident viari és d'una persona morta i 35 persones ferides, set d'elles de gravetat, si bé la xifra total d'afectats és de 101 persones. De les set persones ferides de gravetat, tres són menors. La majoria de les persones damnificades, amb edats compreses entre els 18 mesos i els 70 anys, són d'origen estranger, i es dirigien amb autobús des de Madrid cap a Algesires (Cadis).

Els fets han succeït poc abans de les sis del matí, però la xifra de ferits ha anat augmentant a mesura que passaven les hores. Per causes que es desconeixen, però que s'estan investigant, dos autobusos i un turisme han col·lidit, generant un estrepitós accident amb un centenar de persones afectades. El xoc s'ha produït a l'altura del quilòmetre 210, en sentit Màlaga i dins del terme municipal de Moraleda de Zafayona, a Granada. Un ampli dispositiu d'emergències, format per operatius de la Guàrdia Civil, Bombers i sanitaris, s'ha desplaçat fins al lloc del sinistre, després de rebre nombroses trucades de ciutadans alertant de l'accident entre els vehicles.

La víctima mortal era el conductor d'un dels autobusos

La persona que ha mort en aquest fatídic accident de trànsit és un dels conductors dels autobusos, de qui no ha transcendit més informació. Les 35 persones que han resultat ferides a causa d'aquest accident presenten lesions de diversa consideració, i han estat ateses en diferents hospitals andalusos, si bé l'estat de set d'aquestes persones és greu. L'Hospital Neurotraumatológico Virgen de las Nieves ha atès un total de 19 persones relacionades amb el sinistre, de les quals dos són adults que es troben a l'UCI. L'Hospital Universitari Clínic San Cecilio ha atès uns altres 21 pacients, dels quals tres són els menors que estan en Urgències. Finalment, uns altres cinc han estat atesos en les Urgències de l'Hospital d'Alta Resolució de Loja. Moltes de les persones ja han estat donades d'alta, però d'altres presenten estats molt diferents i requereixen ingrés o observació i, segons consta, una ha hagut de ser intervinguda quirúrgicament, i una altra està pendent de fer-ho. Les persones que o bé han resultat il·leses, o bé presentaven ferides molt lleus, han estat traslladades a un hotel proper, segons confirma la Junta d'Andalusia.

La majoria d'afectats per a l'accident són estrangers d'origen magribí

Tal com ha confirmat la Guàrdia Civil, ambdós autobusos havien sortit des de Madrid i es dirigien a Algesires, a Cadis, on la majoria dels seus passatgers anava a creuar l'Estret fins al Marroc. Encara que no s'ha pogut corroborar la procedència de tots els ocupants, un nombre elevat dels mateixos podria ser magribí.

Un cotxe al voral hauria causat el sinistre

Els agents de la Guàrdia Civil han obert una investigació per aclarir les circumstàncies d'aquest estrepitós accident, que ha acabat amb la vida d'una persona i causat nombrosos ferits. Ara per ara, encara que no es descarta cap hipòtesi, la principal és que el xoc l'hauria causat un vehicle que estava aturat al voral per una avaria, encara que no han especificat de quina manera podria haver provocat l'accident.