Els Mossos d’Esquadra estan investigant l’agressió a un grup de periodistes de La Sexta que ha tingut lloc fa uns dies a la Zona Franca de Barcelona. Els atacants els van emboscar després de seguir-los amb el cotxe, i després de la pallissa van fugir amb part del material de gravació que portaven les víctimes.

Els periodistes formen part del programa "Equipo de investigación" i es trobaven gravant un episodi al carrer Motors al moment de l'agressió. Segons fonts policials, els atacants ocultaven el rostre amb passamuntanyes i descarten una actuació espontània, ja que van emboscar als periodistes.

Els van seguir amb el cotxe

La Policia no ha detallat el número dels agressors, però es tractava d'un grup d'encaputxats que van seguir en cotxe els reporters fins que aquests van baixar del seu vehicle per començar la gravació del programa. En aquell moment, i de manera organitzada, els atacants es van apropar als periodistes i els van assaltar ferint almenys a un d'ells i emportant-se unes càmeres d'enregistrament, segons avança Crònica Global.

A hores d’ara només se sap que els Mossos d’Esquadra tenen una investigació oberta per tal de trobar els atacants i determinar què va motivar l’agressió, però segons l’agència EFE no volen donar més detalls per no comprometre l’operació. Per altra banda, des de La Sexta no han comparegut sobre el succeït.

El Col·legi de Periodistes de Catalunya ja va emetre el 2021 un comunicat en el qual denunciava "les cada vegada més freqüents agressions, coaccions, amenaces i insults als professionals de la informació". A més, es va incloure una crida a la ciutadania perquè ajudés a defensar la llibertat d'informació que "està sent greument amenaçada per persones i col·lectius que volen impedir la feina dels periodistes". Tot i que encara es desconeix el mòbil dels agressors dels periodistes de La Sexta, no està de més recalcar que el dret a la informació és un dret de tots.