Una veïna de Saragossa de 31 anys, embarassada de set mesos, ha estat brutalment agredida per la seva parella amb la intenció de fer-la avortar. Els fets van tenir lloc la matinada del passat dimarts, quan la dona va acudir malferida a l'Hospital Clínico Lozano Blesa i va demanar assistència mèdica. Segons va explicar als sanitaris, la seva parella sentimental l'acabava d'apallissar i l'estava perseguint. Ràpidament, els metges van activar el protocol d'assistència per violència de gènere i va avisar la Policia Nacional. Diversos agents de Seguretat Ciutadana van buscar l'agressor pels voltants del centre sanitari, però no el van localitzar.

La colpejava a la panxa per fer-la avortar

Finalment, se'l va poder acabar detenint més tard. Es tracta d'un home de 35 anys i nacionalitat algeriana. La dona, després que els sanitaris comprovessin el perfecte estat de salut d'ella i del nadó, va anar a comissaria per a posar una denúncia. Segons ha avançat El Periódico de Aragón, la dona va explicar que la seva parella i pare del bebè no estava d'acord amb l'embaràs i l'agredia de manera reiterada amb cops de puny i puntades de peu a la panxa per fer-la avortar i que no tingués la criatura. Va assegurar que l'home la maltractava contínuament de forma física i psicològica, arribant a amenaçar-la posant-li un ganivet al coll

Després de passar a disposició judicial, el Jutjat de Violència sobre la Dona número 2 de Saragossa el va deixar en llibertat provisional amb càrrecs. La jutgessa va ordenar una ordre d'allunyament del detingut respecte a la víctima de 500 metres. En aquest sentit, va decretar la col·locació d'una polsera geolocalitzadora per tenir controlats els seus moviments i evitar que ho incompleixi. El sistema Viogén ha qualificat aquest cas d'alt risc i els agents policials han elaborat un informe recomanant l'especial protecció de la víctima, ja que creuen que l'agressor podria tornar a intentar agredir-la o, fins i tot, matar-la.