La justícia ha anul·lat el procés de selecció per a una plaça vacant a la Unitat Canina de la Policia Municipal de Sabadell per possibles irregularitats del cap policial, en considerar que el nomenament es va fer de forma “arbitrària”. Tot neix de la denúncia presentada per un agent que es va presentar com a candidat a ocupar aquesta plaça, en el procediment que es va obrir el desembre de l’any 2020.

El procés selectiu es basava en la formació i l’experiència en l’especialitat, a més d’una entrevista individual. Al cap d’uns mesos de presentar-se, el febrer de 2021, aquest candidat va ser entrevistat per un inspector i un sotsinspector. El van escollir com la persona ideal per ocupar aquesta feina a la Unitat Canina i l’inspector va elaborar un informe favorable perquè li atorguessin la plaça.

El cap de la Policia Municipal de Sabadell va atorgar la plaça a dit

Tot i ser la persona escollida pels encarregats del procés selectiu, al cap d’uns dies es va ajornar l’atorgament de la plaça sense donar cap explicació. Al juny, quatre mesos després, es va assignar aquell lloc de feina a un altre policia sense cap motiu. Segons la jutge, el cap de la policia local va obrir un període de candidatures per a un procés selectiu, tot i que en realitat era un procés de mobilitat a una altra unitat del mateix servei.

El cap de la Policia Municipal de Sabadell hauria arribat a amenaçar l’inspector que va fer l’entrevista i elaborar l’informe positiu del candidat. Li va indicar que havia de refer el document per desacreditar-lo, ja que aquella plaça havia de ser per una altra persona. Tot i que el policia va discutir la decisió del seu superior, va acabar fent un altre informe sense valoració ni proposant al candidat per ocupar la plaça, que finalment va ser per una altra persona de forma irregular i fora de la llei.