Dijous passat, el cos d'una dona apareixia en un paratge natural de Borriana, a Castelló. L'autòpsia ha revelat que va ser estrangulada, sent la quarta dona morta en aquestes circumstàncies en el País Valencià en els últims mesos.

Troben una dona morta a Castelló

Andrea J.P., de 41 anys i nacionalitat colombiana, residia a Borriana fins que el passat dijous es va trobar el seu cadàver al Camí Vell de la Mar prop de Clot de la Mare de Déu, un espai singular que va ser declarat en 2002 paratge natural municipal.

Ara, després de l'autòpsia realitzada a l'Institut de Medicina Legal de Castelló, s'ha descobert que la víctima mostrava signes d'estrangulament, descartant les causes naturals com a motiu de la seva mort.

La possibilitat d'un homicidi ha activat una investigació que ha quedat a càrrec del Grup d'Homicidis de la Guàrdia Civil.

Autòpsia revela signes d'estrangulament

Tot i la preocupació entre la ciutadania valenciana, ja que es tracta de la quarta dona morta en aquestes estranyes circumstàncies i amb signes d'estrangulament en els darrers mesos, no es descarten altres hipòtesis, fins i tot la de suïcidi, informa el mitjà Las Provincias.

El camí on va ser trobat el cadàver envolta els camps agrícoles i està a prop de les platges de Borriana, emblemàtiques per la celebració del festival Arenal Sound. El camí és freqüentat per agricultors, veïns del municipi i turistes.

Quarta dona morta estrangulada al País Valencià

Si la investigació de la Guàrdia Civil confirma que es tracta d'un crim serien ja quatre les dones assassinades al País Valencià en menys de sis mesos.

L'última va ser l'Olga, trobada morta a la séquia de Massarrojos, després de dies desapareguda. L'autòpsia va confirmar que havia estat estrangulada abans de ser llançada al riu.

Abans d'ella, va haver-hi el cas de la Florina, una prostituta de 19 anys que va morir en les mateixes circumstàncies, i el cas de l'Alicia, trobada morta de manera similar a la pedania de La Foia d'Elx el passat novembre de 2020.

Tanmateix, els investigadors de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional encara no han establert cap relació entre els casos.