La tradició de llançar ampolles al mar amb missatges dins porta sent molt popular diversos segles. Antigament, s'utilitzava com a manera de demanar ajuda quan algú es trobava atrapat en algun territori desconegut i necessitava ser rescatat.

Amb el pas dels anys aquest costum es va anar fent més popular i moltes persones van decidir llançar al mar alguns missatges en ampolles amb l'esperança que, algun dia, algú trobés aquest recipient i llegís el contingut del missatge que un dia es va escriure.

Avui dia, amb la popularitat de les xarxes socials i la globalització seria relativament senzill poder trobar la persona que va escriure un missatge i el va posar dins de l'ampolla, encara que hagin passat molts anys des del moment en què es va llançar al mar.

La imatge de llançar una ampolla al mar s'ha poetitzat per la seva presència a diverses pel·lícules i sèries populars. Es podria considerar com el viatge d'alguna cosa o simbolitzar la connexió entre dues persones que, encara que no es coneguin de res, estableixen un vincle entre elles.

L'ampolla que s'ha fet viral a les xarxes socials

Recentment s'ha fet molt coneguda la història d'una ampolla que tenia un missatge dins. Moltes persones han decidit compartir aquesta bonica història a les xarxes socials després que es coneguin els detalls de l'enorme viatge que va fer aquest peculiar recipient durant diversos anys.

La persona que va llançar l'ampolla al mar va ser Joanna Buchan, ho va fer l'any 1996, quan tenia vuit anys. Dins no va decidir escriure un missatge de socors ni res semblant, va optar per fer una espècie de diari personal en forma de carta perquè, algun dia, ho llegís una persona molt lluny del vaixell des del qual va llançar l'ampolla a Peterhead, una ciutat a Aberdeenshire, Escòcia.

Recorregut ampolla Google SV

Recorregut de l'ampolla / Google Maps

Tot formava part d'una activitat que van fer en la seva classe. En el text Buchan explicava qui era i diverses dades personals com els seus gustos i una descripció de casa seva. El que la petita mai no va imaginar és que el seu missatge seria trobat 25 anys després a 1.287 quilòmetres del lloc en el qual va llançar l'ampolla.

La carta va ser trobada per Elena Andreassen Haga, una dona que de Gasvaer, una ciutat al nord de Noruega. Andreassen va explicar la seva reacció en veure el peculiar recipient amb un missatge dins: "Obrim l'ampolla amb molt de compte, probablement portava molt temps a l'aigua, però aconseguim treure el missatge i va ser fascinant descobrir que venia des d'Escòcia", va comentar.

Ambdues persones van contactar

Elena Andreassen va decidir buscar la nena del missatge a l'ampolla a les xarxes socials. Després de comprovar diversos perfils va trobar una Joanna Buchan que era d'Escòcia i va decidir enviar-li un missatge per explicar-li que havia trobat la nota que va escriure fa 25 anys.

Actualment, Buchan viu a Austràlia i treballa allà com a doctora. No recordava clarament haver llançat una ampolla amb un missatge, però en rebre una foto a través de Facebook en la qual es podia veure el seu missatge i, per tant, la seva lletra tots els records li van venir a la ment.

Joanna Buchan es va mostrar molt sorpresa, no podia creure que algú hagués trobat la seva carta 25 anys després. Va comentar que li encantaria poder contactar amb els seus professors per explicar-los el que havia passat i felicitar-los per la idea que van tenir.