El mateix dia que el Consell d'Estat de França validava la decisió del Govern de prohibir l'abaia i el qamis - unes túniques que les dones musulmanes porten per sobre del vestit - a les escoles i instituts públics del país per una qüestió de laïcisme, el pare d'una alumna amenaçava de mort el director del centre on estudia la menor per no deixar-la entrar a classe duent una d'aquestes peces de roba tradicionals. Segons ha informat la premsa francesa, els fets van tenir lloc el passat dijous 7 de setembre, i l'home en qüestió va ser detingut per un delicte d'intimidació

Aquell dia, la noia va arribar a l'institut Ambroise-Brugière de la localitat de Clermont d'Alvèrnia vestida amb una abaia, que no cobreix el cap i la principal funció de la qual és protegir de la calor durant l'estiu. El professor no la va deixar entrar a classe, però, i davant la negativa de la jove de canviar-se de roba, van involucrar en l'assumpte el director del centre, qui va demanar a la menor que marxés a casa si no estava disposada a complir amb el que exigeix aquesta nova llei aprovada pel govern d'Emmanuel Macron. 

El pare va trucar al director amb amenaces 

La noia va explicar el que havia passat a la seva família. El pare, indignat pel fet que no deixessin entrar a classe a la seva filla, va trucar al director, segons la premsa local. Durant aquesta trucada li hauria amenaçat de decapitar-lo. El director no va dubtar a avisar a la policia, que va acabar arrestant l'home. El detingut va passar la nit de dijous a divendres a la comissaria de Clermont d'Alvèrnia, abans de passar a disposició judicial. 

Des de l'Executiu francès han justificat l'aprovació d'aquesta llei per poder garantir el laïcisme a l'escola pública, assegurant que aquesta mesura no afecta "el dret de la vida privada, la llibertat de culte, el dret a l'educació i respecte a l'interès superior del nen o al principi de no discriminació". No obstant això, l'associació Acció dels Drets dels Musulmans (ADM) va fer una petició al Govern francès de donar marxa enrere a aquesta normativa, ja que ho consideren com un "atac a l'educació i a la vida privada dels alumnes", alhora que "estigmatitza a les persones de credo musulmà i representa una amenaça als seus drets fonamentals en el pla social". 

El 2004 ja va entrar en vigor una llei que prohibeix als centres educatius públics de l'estat qualsevol signe que pugui manifestar "de manera ostensible" una pertinença religiosa, i el 2010 es va prohibir l'ús del burca i del nicab als llocs públics.