Tragèdia a Veneçuela. Una mina del país sud-americà, el Bulla Loca, s'ha esfondrat aquest dimarts a la nit (hora local) a La Paragua, estat de Bolívar, molt a prop de la frontera amb el Brasil. L'incident ha deixat diverses víctimes mortals i un nombre que encara no s'ha pogut comptabilitzar de ferits, alguns dels quals continuen sota terra. Mentre l'alcalde de la localitat d'Angostura, Yorgi Arciniega, que es troba a la mina, parla de, almenys, 30 morts i més de 100 de sepultats, Édgar Colina, secretari de seguretat ciutadana de l'entitat, ha explicat a EFE que de moment només pot confirmar dos morts i dos ferits.

Les autoritats aniran revelant les xifres oficials en les pròximes hores. Mentrestant, es pot destacar que es tracta d'una "mina artesanal" a cel obert d'or, segons ha difós aquest dimecres la Zona Operativa d'Avaluació de Danys i Anàlisi de Necessitats (Zoedan) de Bolívar. A més, el mateix informe assenyala que a l'àrea "es troben alguns miners lesionats i tapiats" i que les tasques de socors i rescat s'estan realitzant pels mateixos miners. De moment es desconeix si del Govern de Veneçuela ha activat un pla de rescat o actuació a la zona per intentar salvar tots aquells que estan sepultats però no han mort, així com per a l'extracció de cadàvers.

Advertències prèvies i ensorraments mortals a mines de la zona

Alguns periodistes veneçolans ja venien advertint des de fa temps d'aquest possible i prevenible desastre. I així ha estat, a l'espera de reaccions governamentals que de moment no han arribat. Tot i que aquesta no és la primer vegada que succeeix una tragèdia d'aquesta magnitud. El maig passat, almenys dotze persones van morir asfixiades dins d'una mina ubicada a Bolívar, la qual es va veure afectada per les intenses pluges registrades els últims dies, van informar les autoritats regionals. Dependències de la Governació de Bolívar van publicar, a través de les xarxes socials, declaracions de Colina, qui va confirmar el fet, que va tenir lloc en una mina anomenada Talavera, ubicada al municipi d'El Callao.