Els dos joves de 25 anys detinguts aquest divendres a Sant Sebastià en els aldarulls que van tenir lloc als voltants de l'estadi d'Anoeta, abans del partit entre el Betis i la Reial Societat, han quedat ja en llibertat després de comparèixer davant de l'autoritat judicial, ha informat el Departament basc de Seguretat.

Els incidents es van saldar amb quatre ferits de caràcter lleu que van ser evacuats en ambulància a un centre hospitalari i amb "abundants danys materials", va informar la mateixa font.

Els fets es van produir al voltant de les tres de la tarda, quan es va requerir la presència de la Policia en un carrer proper a l'estadi de futbol, ja que "s'estaven produint aldarulls entre diversos grups allà congregats".

Hi va haver diverses baralles i van trencar part del mobiliari urbà

Patrulles de l'Ertzaina es van desplaçar al lloc, on van trobar desenes de persones, algunes de les quals estaven embrancades en baralles i d'altres provocant danys al mobiliari urbà.

Reial Societat vs Betis EFE

Reial Societat - Betis / EFE

A conseqüència de tot això, diverses persones van ser identificades i dues d'elles detingudes i traslladades a dependències policials. Els arrestats, dos joves de 25 anys, han quedat a llibertat aquest dissabte, al voltant de les 13:30 hores, després de comparèixer davant del jutge, ha precisat la font. Els incidents es van produir poques hores abans del partit disputat a Anoeta entre la Reial Societat i el Betis.

El comunicat de la Reial Societat

El club donostiarra va emetre després un comunicat en el qual "condemnava enèrgicament els actes violents" en el transcurs dels quals "diversos seguidors del Real Betis" van resultar ferits.

La Reial va advertir que en el cas que algun dels implicats en els fets sigui soci del club, adoptarà les "mesures disciplinàries oportunes per no donar cabuda en el seu club a aquestes persones".

"Cap actitud violenta no té cabuda en nom de la Reial", va concloure el club, que va desitjar la ràpida recuperació de tots els ferits i es va posar a la seva sencera disposició per al que poguessin necessitar.

El partit va acabar amb empat

Reial Societat i Real Betis Balompié van firmar les taules en un dels partits més atractius de la jornada. Ambdós clubs estan lluitant per aconseguir la quarta posició i classificar-se per a la Champions League per a la temporada que ve.

Encara que ambdós equips van tenir diverses oportunitats, cap no va poder anotar i emportar-se la victòria. Actualment, la Reial Societat ocupa la sisena posició i els andalusos són cinquens. Ambdós hauran d'esperar que l'Atlètic de Madrid no guanyi els seus partits i ells puguin avançar els matalassers en la classificació.