George Bell, Gary Johnson i Rohan Bolt han estat alliberats després de passar 24 anys a la presó per un assassinat que, en última instància, no van cometre. Els tres exreclusos estaven assenyalats d'haver perpetrat un violent assalt amb dues morts a Queens el 1996. Però un jutge va determinar que "la Fiscalia va ocultar intencionadament a la defensa informació creïble que apunta a què els responsables del crim van ser d'altres".

Van passar 24 anys a la presó i ara són "innocents"

Un tribunal estatal de Nova York ha ordenat la posada en llibertat de 3 homes que han passat els últims 24 anys de la seva vida a la presó condemnats per un assassinat que, en realitat, no van cometre.

Gary Johnson amb la seva filla / Amr Alfiky/The New York Times

Gary Johnson amb la seva filla / Amr Alfiky/The New York Times

George Bell, de 44 anys; Gary Johnson, de 46, i Rohan Bolt, de 59, van ser arrestats per l'assassinat d'un policia fora de servei i una altra persona a la ciutat de Nova York, el 21 de dicembre de 1996. Segons Telemundo, l'agent mort -Charles Davis- va perdre la vida mentre feia esforços per protegir l'altra persona -Mike Epstein- durant un assalt en un comerç.

"La Fiscalia va ocultar proves"

El jutge Joseph A. Zayas, a més, va repudiar la Fiscalia per ocultar proves des de 1996. Segons el magistrat, aquestes proves podrien haver significat que cap dels tres homes condemnats no hagués entrat a la presó.

Alliberats després de 24 anys en la presó / Cedida

Alliberats després de 24 anys en la presó / Cedida

"La Fiscalia va ocultar intencionadament a la defensa informació creïble que apunta a què els responsables del crim van ser uns altres. Aquesta informació exculpatòria estava en possessió de la Fiscalia i fins i tot va ser documentada i investigada pel fiscal en cap durant el judici", ha lamentat el jutge.

Durant el judici celebrat fa 24 anys, cinc testimonis van contradir les versions dels acusats i la defensa d'aquests va denunciar que aquestes confessions havien estat obtingudes sota coacció.