La Policia del comtat de Miami-Dade, al sud-est de Florida, ha detingut Aliex Santiesteban, el presumpte autor del segrest, agressió sexual i intent d'assassinat d'un nen de 12 anys aquest cap de setmana.

Aliex, que va disparar un nen de 12 anys a la cara

Aliex és un home hispà de 34 anys que presumptament va segrestar al seu cotxe, violar, i disparar a la cara a un nen de 12 anys la matinada de dissabte.

El portaveu de la Policia de Miami-Dade, Álvaro Zabaleta, va explicar als mitjans que la víctima s'havia escapat de casa, deixant els coixins sota els llençols per encobrir la fugida, per veure uns amics.

Quan tornava a casa pel barri de Brownsville, cap a les tres de la matinada, l'agressor el va forçar a pujar al seu cotxe.

Després va conduir fins a una cruïlla poc concorreguda per agredir-lo sexualment i, davant la resistència del menor, el va disparar a la cara i el va treure del cotxe, fugint.

Segresta, viola i dispara un nen a Miami

El menor va quedar cec a conseqüència del tret i va haver de caminar ajudant-se amb el tacte fins que una persona el va socórrer i el va acompanyar fins a un celler proper, on altres transeünts van trucar el telèfon d'emergències 911.

Llavors la policia va començar la cerca de l'agressor, que havia estat descrit com un "home hispà alt i amb els cabells llargs i arrissats".

Brownsville / Local 10

Una càmera va gravar com el nen queia esvaït després de buscar ajuda en ser disparat a la cara pel detingut / Local 10

Un vídeo pres per una càmera de seguretat mostrava el menor sagnant i caminant cap a la cantonada on s'ubica el celler fins que va caure esvaït, mentre una persona al seu costat trucava per telèfon.

En la gravació també es veia un altre transeünt que li donava aigua i una tovallola mentre esperaven els serveis d'emergència.

Enxampat després de dies en cerca i captura

Un home identificat com Johnny va declarar a la cadena local WPLG que va sentir el nen demanar ajuda i el va acompanyar fins al celler, atès que ell no tenia telèfon.

"El vaig portar a la botiga perquè poguessin trucar a la policia per ell. Estava conscient, després va caure a la vorera i va dir que li havien disparat", explicava.

Johnny Brownsville / Local 10

El Johnny va acompanyar el nen, que estava sagnant, fins a un celler perquè pogués trucar els serveis d'emergències / Local 10

Els agents policials i bombers que van arribar al lloc van atendre el nen, que va ser després traslladat en situació crítica a un hospital local.

Tot i que dilluns el portaveu de la Policia va assenyalar que es trobava en condició estable, encara li queda un llarg "camí per recórrer" per a la total recuperació.

Finalment, Aliex Santiesteban ha estat detingut de matinada a prop del centre de Miami acusat de diversos delictes, inclòs intent d'assassinat, segons un comunicat del Departament de Policia.